• arTúr fesztivál

  • 2017-ben is!

Kedves Látogatónk!


Köszöntöm Önt az arTúr Fesztivál hivatalos weboldalán!

Idén augusztus 9 – 12 között rendezzük meg városunkban az arTúr Fesztivált, majd augusztus 13-án a XXVI. Túri Vásárt. A programsorozatot mindig fokozott érdeklődés előzi meg, hiszen nagyon sokan kíváncsiak rá, hogy ebben az évben milyen produkciókat láthatnak. A programokra kilátogatóknak nem lesz okuk panaszra, a kulturális kínálat sokszínűsége, minősége és mennyisége minden igényt kielégít. A kínálatban szerepelnek kiállítások, filmvetítések, komolyzenei – könnyűzenei koncertek, előadóművészek, együttesek, hazai művészeti csoportok produkciói. A hivatásos művészek előadásain túl lehetőséget kapnak a helyi amatőr művészeti csoportok is a bemutatkozásra.


A fesztivál időtartama alatt a műsorokkal az elmúlt évekhez hasonlóan városunk több helyszí- nére várjuk Önöket. Fellép többek között Keresztes Ildikó, a Groovehouse, Ámokfutók, a Kolompos Zenekar és Sub Bass Monster egy nagy koncerttel.

A felfelé ívelő tendenciának a megkoronázása a Túri Vásár az egész napos színpadi programkínálatával és színes vásári forgatagával. A vásár napján augusztus 13-án is tartogatunk néhány látványos és érdekes kísérőprogramot, mint például: látványos galambfeleresztés, amely során 300 galamb repül fel egyidőben. A hagyományok megőrzése jegyében az ország több pontjából hívunk kézműveseket, tárgyalkotó mesterembereket. Jelen lesznek a gyékényfonás, fajáték készítés, szalmafonás, gyertyamártás, papírmártás, fazekasság és szőnyegszövés képviselői. Az alkotók nemcsak bemutatják tudásukat, hanem lehetőséget biztosítanak mesterségük kipróbálására is. A Mesterségek Tere 10.00 órától nyitja kapuit a fesztiváltéren, és 17.00 óráig várja a kicsiket és nagyokat. Aki szereti a finom falatokat, az sem fog csalódni, hiszen ezen a napon a kulináris élvezetek tárháza is bőséges kínálattal várja vendégeit. Valamint újra lesz a vásárban főzőverseny is, amelyre várjuk a jelentkezőket. A gyermeknapra kilátogatók találkozhattak a helikopter szimulátorral, amelyet az érdeklődök kipróbálhatnak a Túri Vásárban is.
A nap folyamán színpadra lép Kökény Attila, Kovácsovics Fruzsina, Torres Dani, Unique és Charlie és a Charlie Band is. A fesztivál és a vásár részletes programját hamarosan megtekinthetik programfüzetünkben.

A rendezvénysorozat főtámogatója Mezőtúr Város Önkormányzata.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Bordács László - ügyvezető