Register
Megosztom Facebookon!
Erdei iskolai kórustábor Kehidakustányban
oktatás
2011. október 24. hétfő, 09:18

Az idén az eddigiektől eltérően újszerű módon szervezték meg számunkra a kórustábort. A vállalkozó szelleműek 4 napot tölthettek  el szeptember 7-e és 10-e között, a távoli Kehidakustányban, mely Keszthelytől kb. 20 km-re található a festői szépségű Zalai-dombságban. Először Zamárdiban álltunk meg, ahol a hideg víz ellenére majdnem mindenki bemerészkedett a Balatonba. Az ebéd-pizzát ott helyben fogyasztottuk el a Mauro-Pizzériában. Mindannyian örültünk a finom ételnek. Utunkat Keszthely felé vettük.  A csodálatos barokk kastély elvarázsolt bennünket történelmével, gazdagságával. Érdekes hintókat,  kocsikat is láthattunk az időszaki kiállításon. A parkban sétálva egy idős házaspár – aki hallott bennünket a kastélyban énekelni - , kértek bennünket, hogy énekeljünk még. Örömmel mutattuk be azt, amit tudtunk. Mindenki izgatott volt, amikor a hosszú nap után végre kehidakustányi szállásunkra értünk. Beléptünk a házba és nem hittünk a szemünknek. Csodálatos tisztaság és vadonatúj bútorok vártak bennünket. Négy embernek volt egy lakosztálya, ahol fürdőszoba, konyha és erkély is tartozott a lakásokhoz. Este csapatokba rendeződtünk és egy totót oldottunk meg az aznapi látnivalókból.

 

Bővebben...
 
Rendőreink a sportban is bizonyítanak
rendőrségi hírek
2011. október 24. hétfő, 08:31

A bajnoki verseny aranyérmese

Az ORFK Rendészeti Szervek Kiképző Központjának felkérése alapján a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Debrecenben 2011. szeptember 17-én rendezte meg a BM Országos Karate Bajnokság ezévi versenyét.

A verseny célja a küzdősportok népszerűsítésén túl, annak eldöntése, hogy kié lesz a BM bajnoki cím.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság állományából két fő nevezett a megmérettetésre, közülük Bíró László r. főhadnagy úr (Mezőtúr Rk. beosztottja) 35 év feletti korcsoportban, a Tradícionális karate- Kumite versenyszámában a dobogó legfelsőbb fokára állhatott.

A tavalyi évben ugyanezen verseny keretében a bronzérmet vihette haza.

Az aranyérmes főhadnagy úr hosszú évtizedek óta a küzdősportok ’rabja’, de nem csak művelője, hanem oktatója is. Mezőtúron és környékén bizonyára ismerősen cseng a neve, hisz ő a mezőtúri Kick- és Thai boksz Sportegyesület vezető edzője.

Az elért sikerhez ezúton is gratulálunk!

Szabó Zita r. őrnagy

sajtószóvivő

 
Volt egyszer egy színtársulat…
kultúra
2011. október 24. hétfő, 08:23

Két jubileum késztetett e cikk megírására, mely első munkahelyemhez, a napjainkban éppen megüresedett Petőfi úti városi színházteremhez kapcsolódik. Hatvan évvel ezelőtt ezen a helyen, a volt Ipartestület épületében alakult meg a kultúrotthon.  Hargittai Jenő és Berczeli Gyula vezetésével indult újra a háború utáni közösségi élet. A kemény szocializmus első éveiben járunk, amikor a szervezőmunkához, a művészi elképzelések megvalósításához a szakmai felkészültség mellett, bölcsességre, bizalomra és kurázsira is nagy szükség volt.

 

Bővebben...
 
Tájékoztató a képviselő-testület 2011. szeptember 29-ei ülésének döntéseiről
közélet
2011. október 24. hétfő, 08:10

Személyi változások:

Módosult a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 5/2011. (II.04.) önkormányzati rendelet, mely értelmében az alpolgármester foglalkoztatási jogviszonyban tölti be tisztségét. A képviselő-testület Batta Attila Viktort Mezőtúr Város Önkormányzata főállású alpolgármesterévé választotta. Az alpolgármester megbízatása 2011. szeptember 29-étől az új képviselő-testület alakuló üléséig tart. Tekintettel a fenti változásokra, módosult a képviselő-testület bizottságainak és tisztségeinek összetétele is. A bizottságok állandó tagjainak létszáma azonban változatlan maradt.

 

Bővebben...
 
Negyvenöt család kapott nyulat a megyében
közélet
2011. október 07. péntek, 11:02

Szeptember elsejével lezárult a „Nyúl-unk a munkáért” program pályázatainak beadási határideje.

Bővebben...
 
Átadják a Matula vendégházat – Meghívó
Túron túl
2011. október 07. péntek, 10:55

Mezőtúr város vízrajzi helyzetét döntően két folyó – a Hármas-Körös és a Hortobágy-Berettyó főcsatorna – és négy Körös holtág határozza meg. A mezőtúri Peresi-holtág az egész Kárpát-medence harmadik leghosszabb morotvája. A közel 30 km hosszúságú, 166 ha területű és mintegy 4,4 millió m3 víztérfogatú holtág rendkívül értékes tájeleme a kistérségnek, de az egész Tiszavölgynek is. A Halásztelek-Túrtő-Harcsás Holt-Körös hármas holtágrendszer is a kiemelt értékek sorába tartozik. Együttes területük 161 ha, víztérfogatuk meghaladja a 2,6 millió m3-t. A holtágak bölcs, tájökológiai szempontokon alapuló hasznosítása számos érdekütközéssel is együtt járó kérdés tisztázását megköveteli.

Bővebben...
 
Pályázati kiírás
közélet
2011. október 24. hétfő, 08:15

Mezőtúr Város Képviselő-testülete tájékoztatja a mezőtúri lakosokat és a Mezőtúrra letelepedni szándékozókat - akik első önálló lakásukat szeretnék építeni vagy vásárolni -, hogy ezen kérelmezőket vissza nem térítendő anyagi támogatásban részesítheti az önkormányzat. Az önkormányzati támogatás iránti pályázatot a képviselő-testület írja ki évente egy alkalommal, szeptemberi soros ülésén.

Bővebben...
 
Csabai Wagner József Terem
kultúra
2011. október 10. hétfő, 07:33

Iskolánk, a Kossuth iskola sok - sok újdonságot, innovációt tartogat a közeljövőben is az iskolahasználók, a város számára. Terveink között szerepel például, hogy megújult iskolánk bizonyos tantermeit névvel lássuk el. Elhatározott szándékunk volt, hogy méltó elődök nevével, az Ő örökségükből fakadó értékek bemutatásával ruházzuk fel azokat a helyiségeket, ahol dolgozunk.

Bővebben...
 
Magyarok vására
Túron túl
2011. október 07. péntek, 10:57

Október 8-án szombaton MAGYAROK VÁSÁRát tart tartunk Mezőtúron a sétáló utcában 9-18 óráig.
- Kézművesek, őstermelők kínálják a portékáikat.
- A színpadon iskolások is bemutatkoznak.
- A különböző népzenei és kulturális programokkal szeretnénk szórakoztatni a vásárt látogató közönséget.

Bővebben...
 
Hírek, információk

Hírek, információk

 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 Következő > Utolsó >>

28. oldal / 28
Copyright © 2018. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu