Register
Megosztom Facebookon!
Volt egyszer egy színtársulat…
kultúra
2011. október 24. hétfő, 08:23

Két jubileum késztetett e cikk megírására, mely első munkahelyemhez, a napjainkban éppen megüresedett Petőfi úti városi színházteremhez kapcsolódik. Hatvan évvel ezelőtt ezen a helyen, a volt Ipartestület épületében alakult meg a kultúrotthon.  Hargittai Jenő és Berczeli Gyula vezetésével indult újra a háború utáni közösségi élet. A kemény szocializmus első éveiben járunk, amikor a szervezőmunkához, a művészi elképzelések megvalósításához a szakmai felkészültség mellett, bölcsességre, bizalomra és kurázsira is nagy szükség volt.

 

Bővebben...
 
Pályázati kiírás
közélet
2011. október 24. hétfő, 08:15

Mezőtúr Város Képviselő-testülete tájékoztatja a mezőtúri lakosokat és a Mezőtúrra letelepedni szándékozókat - akik első önálló lakásukat szeretnék építeni vagy vásárolni -, hogy ezen kérelmezőket vissza nem térítendő anyagi támogatásban részesítheti az önkormányzat. Az önkormányzati támogatás iránti pályázatot a képviselő-testület írja ki évente egy alkalommal, szeptemberi soros ülésén.

Bővebben...
 
Tájékoztató a képviselő-testület 2011. szeptember 29-ei ülésének döntéseiről
közélet
2011. október 24. hétfő, 08:10

Személyi változások:

Módosult a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 5/2011. (II.04.) önkormányzati rendelet, mely értelmében az alpolgármester foglalkoztatási jogviszonyban tölti be tisztségét. A képviselő-testület Batta Attila Viktort Mezőtúr Város Önkormányzata főállású alpolgármesterévé választotta. Az alpolgármester megbízatása 2011. szeptember 29-étől az új képviselő-testület alakuló üléséig tart. Tekintettel a fenti változásokra, módosult a képviselő-testület bizottságainak és tisztségeinek összetétele is. A bizottságok állandó tagjainak létszáma azonban változatlan maradt.

 

Bővebben...
 
Negyvenöt család kapott nyulat a megyében
közélet
2011. október 07. péntek, 11:02

Szeptember elsejével lezárult a „Nyúl-unk a munkáért” program pályázatainak beadási határideje.

Bővebben...
 
Átadják a Matula vendégházat – Meghívó
Túron túl
2011. október 07. péntek, 10:55

Mezőtúr város vízrajzi helyzetét döntően két folyó – a Hármas-Körös és a Hortobágy-Berettyó főcsatorna – és négy Körös holtág határozza meg. A mezőtúri Peresi-holtág az egész Kárpát-medence harmadik leghosszabb morotvája. A közel 30 km hosszúságú, 166 ha területű és mintegy 4,4 millió m3 víztérfogatú holtág rendkívül értékes tájeleme a kistérségnek, de az egész Tiszavölgynek is. A Halásztelek-Túrtő-Harcsás Holt-Körös hármas holtágrendszer is a kiemelt értékek sorába tartozik. Együttes területük 161 ha, víztérfogatuk meghaladja a 2,6 millió m3-t. A holtágak bölcs, tájökológiai szempontokon alapuló hasznosítása számos érdekütközéssel is együtt járó kérdés tisztázását megköveteli.

Bővebben...
 
Csabai Wagner József Terem
kultúra
2011. október 10. hétfő, 07:33

Iskolánk, a Kossuth iskola sok - sok újdonságot, innovációt tartogat a közeljövőben is az iskolahasználók, a város számára. Terveink között szerepel például, hogy megújult iskolánk bizonyos tantermeit névvel lássuk el. Elhatározott szándékunk volt, hogy méltó elődök nevével, az Ő örökségükből fakadó értékek bemutatásával ruházzuk fel azokat a helyiségeket, ahol dolgozunk.

Bővebben...
 
Magyarok vására
Túron túl
2011. október 07. péntek, 10:57

Október 8-án szombaton MAGYAROK VÁSÁRát tart tartunk Mezőtúron a sétáló utcában 9-18 óráig.
- Kézművesek, őstermelők kínálják a portékáikat.
- A színpadon iskolások is bemutatkoznak.
- A különböző népzenei és kulturális programokkal szeretnénk szórakoztatni a vásárt látogató közönséget.

Bővebben...
 
Hírek, információk

Hírek, információk

 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 Következő > Utolsó >>

28. oldal / 28
Copyright © 2017. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu