Register
Megosztom Facebookon!
Megkérdeztük...
közélet
Írta: Bodor Márti   
2013. október 21. hétfő, 09:46

2013. szeptember 26-án Mezőtúr Város Képviselő testülete megtartotta soros nyilvános ülését. Ahogy az lenni szokott több pontban tárgyalták a városunkat érintő kérdéseket. Az ülést követően Herczeg Zsolt Mezőtúr város polgármestere és Batta Attila Viktor Mezőtúr alpolgármestere sajtótájékoztató keretében tájékoztatta a helyi sajtót a döntésekről, valamint tájékoztatást adtak a pályázatok jelenlegi helyzetéről, aktualitásokról.

Bővebben...
 
P Á L Y Á Z A T I K I Í R Á S
oktatás
2013. október 21. hétfő, 09:41

Mezőtúr Város Önkormányzata csatlakozott a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók, illetve a felsőoktatási tanulmányokat 2014-ban kezdő fiatalok támogatására létrehozott Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2014. évi fordulójához.

Bővebben...
 
Közlemény
közélet
Írta: Bodor Márti   
2013. október 21. hétfő, 09:36

Mint arról már értesülhettek, Németh Lászlóné, nemzeti fejlesztési miniszter 2013. június 15. napjától 2013. december 14. napjáig Jász-Nagykun-Szolnok megye útügyi miniszteri biztosának nevezett ki. Megtisztelő, díjazásban nem részesülő kinevezésem kapcsán az elkövetkezendő időszakban feladatom összegyűjteni és koordinálni településeink és a lakosság részéről felmerülő igényeket a közutak műszaki állapotának javításával kapcsolatosan.

Bővebben...
 
Gyalogló Világnap 2013
oktatás
2013. október 21. hétfő, 09:33

Minden évben október első vasárnapján a természetet kedvelő, gyalogolni szerető emberek fogják hátizsákjaikat és barátaikkal együtt gyalogtúrára indulnak. Ez a nap a Gyalogló Világnap.

Városunkban hagyománynak számít, hogy mi is így tegyünk.

Bővebben...
 
Háromszoros boldogság
Írta: Bodor Márti   
2013. október 21. hétfő, 09:29

Több, mint 20 éve nem volt hasonló eset Mezőtúron, mint ami 2013. szeptember 3-án beragyogta városunkat. A mezőtúri Csipesné Geszti Szilvia világra hozta hármas ikreit. Bár a babák Debrecenben születtek, lakhelyüket tekintve Mezőtúrt gazdagítják. Szilvia kérdésünkre elmondta, hogy terveztek családot, babát, de ezek sikertelensége miatt más megoldást kellett találniuk a régen várt családgyarapításra.

Bővebben...
 
Hirdetmény
2013. október 21. hétfő, 09:21

Mezőtúr Város Önkormányzata a 224/2013. (IX.26.) képviselő-testületi határozata alapján pályázatot ír ki az 50 hrsz-ú, Dózsa György út 19. szám alatti ingatlan hasznosítására.

Bővebben...
 
Nekem megkerült a kerékpárom…
Írta: Bodor Márti   
2013. október 21. hétfő, 09:16

Az elmúlt napokban, hetekben sajnos olyan bűncselekmények történtek a városban, melyek megelőzése és felderítése nagyon fontos és mindannyiunk közös érdeke. Azért, hogy el tudjuk kerülni a sértetté válást mi magunk is nagyon sokat tehetünk, ezáltal csökkentjük a bűnalkalmak számát, és nem adunk esélyt a tolvajoknak.

Bővebben...
 
Testvértelepülési Találkozó
2013. október 01. kedd, 09:43

Ahogy arról már hírt adtunk Mezőtúr Város Önkormányzatának az EACEA által az „Európa a Polgárokért” program keretében kiírt Testvérvárosok Polgárainak Találkozói pályázata pozitív elbírálásban részesült. Az elnyert támogatásból, amelynek összege 9000 Eur, az önkormányzat testvértelepülései részére 2013. augusztus 9-12. között találkozót szervezett. A külföldről érkező vendégek száma meghaladta a 90 főt, amelyek közül 60 fő diákokból, a további létszám pedig az őket kísérő tanárokból, szülőkből, városvezetőkből tevődött össze. Így a Mezőtúri Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat Kossuth Lajos és Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Iskolája által delegált 6 diákból és 2 tanárból álló csoporttal, kísérőkkel, illetve a mezőtúri városvezetőkkel kiegészülve a találkozó állandó résztvevőinek száma 110 fő volt.

Bővebben...
 
Elektronikai hulladékgyűjtés
közélet
2013. október 21. hétfő, 09:34

Ingyenes lakossági elektronikai hulladékgyűjtést szervez Mezőtúr Város Önkormányzata és az MVK Mezőtúri Városüzemeltetési Kommunális Kft.!

Bővebben...
 
BONIS BONA DÍJ
oktatás
2013. október 21. hétfő, 09:32

A „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj 2013 tavasza óta ad lehetőséget a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző hazai és határon túli pedagógusok elismerésére. A díj elnevezése a Bonis bona discere, vagyis „Jótól jót tanulni” latin közmondásból származik.

Bővebben...
 
Sikeres mezőtúri pályázatok – közel 1 milliárd forintot nyert a város
Írta: Bodor Márti   
2013. október 21. hétfő, 09:26

Az uniós források teljes mértékű felhasználása mindannyiunk érdeke. Ezt szem előtt tartva a kormány úgy döntött, hogy újabb huszonöt esetben támogat funkcióbővítő és szociális célú városrehabilitációs pályázatokat az Észak-alföldi régióban, közel 9 milliárd forintértékben. A szociális városrehabilitációs pályázatok esetében kilenc város összesen 3,4 milliárd forint támogatást kap, míg a funkcióbővítő városrehabilitáció esetében tizenhat város kap 5,4 milliárd forint uniós forrást.

Bővebben...
 
10 éves a Lókötők Citerazenekar
Írta: Bodor Márti   
2013. október 21. hétfő, 09:19

Októberben a Lókötők Citerazenekar 10 éves „születésnapját” ünnepli, nem is akárhogyan. A várható rendezvényről Szabó Ferencet, a zenekar művészeti vezetőjét kérdeztem.

Bővebben...
 
Vasutas nyugdíjas klubok országos találkozója Mezőtúron.
közélet
2013. október 21. hétfő, 09:15

A Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége - VNYKOSZ - mezőtúri klubjainak régi vágya teljesült 2012. november 16 - dikán. Molnár Sándor Kistérségi Vezető és munkatársai - szinte a klubok megalakulása óta - keresték a lehetőséget, hogy a nyugdíjasok rendezvényeinek, összejöveteleinek méltó épületet, helyiséget találjanak. Hosszú utánajárással - és Mezőtúr Város segítségével - valóra vált a terv: a Mezőtúr és Környéke Nyugdíjasok Kistérségi Civil Társulása és a Mezőtúr és Környéke Civil összefogás Fórum - CÖF - nyugdíjas tagjai birtokba vehették, az Újváros XIII. út 11. szám alatti úgynevezett „Színpados Iskolát".

Bővebben...
 
Véget ért a tandem bajnokság
2013. október 01. kedd, 08:55


Ez a nyár más volt, mint az eddigiek. Ezen a nyáron nem pihentek a bábuk, a golyók és a tekések.
Ezen a nyáron első alkalommal került megrendezésre a Túri Tandem Bajnokság.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

5. oldal / 28
Copyright © 2018. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu