Register
Megosztom Facebookon!
Városi pedagógusnap
Írta: Bodor Márti   
2013. július 08. hétfő, 14:14

 

Mezőtúr Város Önkormányzata 2013. június 7-én, a Közösségi Ház Nagytermében köszöntötte Pedagógusnap alkalmából a városunkban dolgozó óvónőket, tanítókat, tanárokat, dajka néniket, a munkájukat segítő technikai dolgozókat és mindazokat, akik bármely területen támogatták a fiatalság nevelését.

Bővebben...
 
Érettségi találkozó 1958 — 2013.
oktatás
2013. július 08. hétfő, 14:12

Mi, a fotón látható öregdiákok június 1-én érettségink 55. évfordulóján ismét találkozóra gyűltünk össze régi, kedves iskolánkba;` hogy visszaemlékezzünk ifjúságunk legszebb éveire. /Csíkász Józsi hiányzik a képről, mert később érkezett./ Örömmel és izgatottan vártuk, hogy újra láthassuk egymást, hiszen már 5 esztendő elszaladt az utolsó találkozás óta, és bizony közben sajnos tovább fogyatkoztunk. Megtartottuk az osztályfőnöki órát, melyen, mint anno dacumal, a katedrán láthattuk, hallgathattuk nagyra becsült dr. Dobos István IV/A, dr. Gombás István IV./B osztályfőnökeinket, dr. Sebestyén Istvánné /Ica néni/ tanárnőnket.

Bővebben...
 
(Gondolatok Takács Győző 75. születésnapján)
közélet
2013. július 08. hétfő, 14:11

Mezőtúr – Szolnok – Pápa – Devecser –Keszthely- Vonyarcvashegy- Sopron-Fertőhomok…..

 

 

„A barátság egy lélek, mely két testben lakozik”

(Arisztotalesz)

 

2008. Szolnok. Megható ünnepség a Főiskola kutatói számára. Mint szereplő, ajándékokat kapok, közte bekeretezett „Ex Libris” – Takács Győző képzőművész által nekem készített ajándék. Az izgalom csak hosszú idő után ért utol: az általam alig ismert művész „eltalált”. Az ábra mindent tartalmaz, ami szorosan tartozik életemhez: vidék templommal, kedvenc állataim, könyvem, életem. Bántó fájdalom belülről: meg sem köszöntem! Aztán: újabb ünnepség. Bemutatnak minket egymásnak. A nyílt tekintet, barátságos és őszinte mosoly – ahogy a filozófus – Hioszi Tatiosz- mondja:

„Ami belülről ragyog, az kívülről is látható”

Bővebben...
 
Köszönet nyilvánítás
közélet
2013. május 06. hétfő, 00:00

Bizonyára mindenki emlékszik arra a közlekedési katasztrófára, ami 2010. júniusában következett be Szentes és Kunszentmárton között. A szerencsétlenségben 7 mezőtúri lakos vesztette életét.

Bővebben...
 
Postai tájékoztatás!
közélet
2013. május 30. csütörtök, 09:25

Tisztelt Ügyfelünk!

 

Szíves tájékoztatásul közöljük, hogy a postáról szóló 2003. évi CI. Törvény 16. § (1) bekezdése értelmében a postai szolgáltató a postai küldeményt – jogszabályban foglalt eltérésekkel és kivételekkel – a címzett, illetve az egyéb jogosult átvevő részére a feladó által megjelölt helyen (a küldeményen szereplő címen), az erre a célra szolgáló levélszekrénybe történő elhelyezéssel, vagy a címzettnek, illetve az egyéb jogosult átvevőnek történő átadással köteles kézbesíteni.

Bővebben...
 
Városnap 2013
Írta: Bodor Márti   
2013. május 30. csütörtök, 09:21

Mezőtúr Város Önkormányzatának támogatásával és a Mezőtúri Közművelődési és Sport KKN Kft. főszervezésében immár negyedik alkalommal, május 11-én kerültek megrendezésre a városnap programjai.

Bővebben...
 
Református Általános Iskolák V. Országos Atlétikai Bajnoksága Mezőtúron
sport
2013. május 30. csütörtök, 09:15

A Mezőtúri Református Kollégium ebben az esztendőben rendezte meg ötödik alkalommal a Református Általános Iskolák V. Országos Atlétikai Bajnokságát.

Bővebben...
 
„Nagyhét” a Telekiben
oktatás
2013. május 30. csütörtök, 09:11

 

„Kérdeztem B-t, kik tanítják? … Már sajnos alig van közös ismerősünk rajtatok kívül.  Nem baj, mert látom rajta és beszéltem az anyukájával, hogy boldog, ez a Teleki még mindig nagyon tud adni olyan pluszt, amit nem tudsz mérni sehol és semmivel.” Egy 85-ben érettségizett tanítvány írta, aki eljött kilencven kilométerről, hogy megnézze egykori óvodását az egyik műsorban szerepelni. És a lényeget mondta ki. Dicsekedhetnénk azzal, hogy egy héten belül két olyan programot is tartottunk, amilyet közelben-távolban sem, igaz lenne. Fontosabb viszont az, hogy valaki meglátja: a harminc évvel ezelőtti őt (és minket!) útnak indító szellemiség, minőség még ma is létezik, az iskolaügyet is benyelni készülő vadkapitalizmus viszonyai között is.

Az újság kérésére mi magunk írunk a programokról, a kölcsönös interjú formáját választottuk.

Bővebben...
 
Mezőtúri Járási Hivatal közleménye
közélet
2013. június 19. szerda, 13:41

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. tv. 93. § (2) bekezdése alapján a Közszolgálati Tisztviselők Napja július 1-je (hétfő) munkaszüneti nap és az ügyfélfogadás is szünetel.

Bővebben...
 
Harmadik csarnokkal bővül a Rafi
közélet
Írta: Bodor Márti   
2013. május 30. csütörtök, 09:27

Ahogy arról már korábban beszámoltunk 2013. április 19-én a Rafi Hungaria Kft. lerakta harmadik csarnokának alapkövét. A cég múltjáról, jelenéről és jövőjéről Metzker Krisztina kérdezte Tóth Lajost, a Rafi Hungaria Kft. ügyvezető igazgatóját.

Bővebben...
 
H I R D E T M É N Y
közélet
2013. május 30. csütörtök, 09:24

 

Mezőtúr Város Önkormányzata a 20/2011. (XI.15.) önkormányzati rendelet 1.§ (5) bekezdése alapján pályázatot ír ki az alábbi ingatlanok bérleti jogára 2013. július 15-től 5 évre:

Bővebben...
 
Majális 2013.
Írta: Bodor Márti   
2013. május 30. csütörtök, 09:18

 

2013. május elsején immár harmadik alkalommal rendezte meg a Mezőtúri Lokálpatrióta Egyesület a Majálist Mezőtúron. Gonda Károly az Egyesület elnöke és Metzker Krisztina egyesületi tag a rendezvény élményeiről beszélt a Pont Rádiónak.

Bővebben...
 
Katolikus iskolák találkozója Mezőtúron
oktatás
2013. május 30. csütörtök, 09:12


2013. április 25-én került megrendezésre az első „Játékos komplex tanulmányi verseny” Mezőtúron, az újjáépült Szent István Katolikus Általános Iskolában a környék katolikus iskoláinak alsó tagozatos tanulói körében. A versenyben részt vett a békéscsabai Savio Szent Domokos Katolikus Általános Iskola és Óvoda, a szentesi Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda, a gyomai Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda valamint a mezőtúri házigazda Szent István Katolikus Általános Iskola és Óvoda.

Bővebben...
 
VIII. Tour de Túr
sport
2013. május 30. csütörtök, 09:10

2013. április utolsó vasárnapján a kerekezés szerelmesei ismét birtokba vehették egy napra az aszfaltot. A rendezés stafétáját a nemrégiben alakult ProTúr Országúti Kerékpár Csapat vette át, és rögtön két újdonsággal lepte meg a kilométer falókat. Az egyik, hogy a hosszútáv 80 km-re „hízott”. A másik, hogy Kumánia Teljesítménytúra néven egy 60 km-es etap várta a nyugodtabb tempót kedvelő nevezőknek.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

8. oldal / 28
Copyright © 2018. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu