Register
Megosztom Facebookon!
(Gondolatok Takács Győző 75. születésnapján)
közélet
2013. július 08. hétfő, 14:11

Mezőtúr – Szolnok – Pápa – Devecser –Keszthely- Vonyarcvashegy- Sopron-Fertőhomok…..

 

 

„A barátság egy lélek, mely két testben lakozik”

(Arisztotalesz)

 

2008. Szolnok. Megható ünnepség a Főiskola kutatói számára. Mint szereplő, ajándékokat kapok, közte bekeretezett „Ex Libris” – Takács Győző képzőművész által nekem készített ajándék. Az izgalom csak hosszú idő után ért utol: az általam alig ismert művész „eltalált”. Az ábra mindent tartalmaz, ami szorosan tartozik életemhez: vidék templommal, kedvenc állataim, könyvem, életem. Bántó fájdalom belülről: meg sem köszöntem! Aztán: újabb ünnepség. Bemutatnak minket egymásnak. A nyílt tekintet, barátságos és őszinte mosoly – ahogy a filozófus – Hioszi Tatiosz- mondja:

„Ami belülről ragyog, az kívülről is látható”

Bővebben...
 
Mezőtúri Járási Hivatal közleménye
közélet
2013. június 19. szerda, 13:41

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. tv. 93. § (2) bekezdése alapján a Közszolgálati Tisztviselők Napja július 1-je (hétfő) munkaszüneti nap és az ügyfélfogadás is szünetel.

Bővebben...
 
Köszönet nyilvánítás
közélet
2013. május 06. hétfő, 00:00

Bizonyára mindenki emlékszik arra a közlekedési katasztrófára, ami 2010. júniusában következett be Szentes és Kunszentmárton között. A szerencsétlenségben 7 mezőtúri lakos vesztette életét.

Bővebben...
 
Postai tájékoztatás!
közélet
2013. május 30. csütörtök, 09:25

Tisztelt Ügyfelünk!

 

Szíves tájékoztatásul közöljük, hogy a postáról szóló 2003. évi CI. Törvény 16. § (1) bekezdése értelmében a postai szolgáltató a postai küldeményt – jogszabályban foglalt eltérésekkel és kivételekkel – a címzett, illetve az egyéb jogosult átvevő részére a feladó által megjelölt helyen (a küldeményen szereplő címen), az erre a célra szolgáló levélszekrénybe történő elhelyezéssel, vagy a címzettnek, illetve az egyéb jogosult átvevőnek történő átadással köteles kézbesíteni.

Bővebben...
 
Városnap 2013
Írta: Bodor Márti   
2013. május 30. csütörtök, 09:21

Mezőtúr Város Önkormányzatának támogatásával és a Mezőtúri Közművelődési és Sport KKN Kft. főszervezésében immár negyedik alkalommal, május 11-én kerültek megrendezésre a városnap programjai.

Bővebben...
 
Református Általános Iskolák V. Országos Atlétikai Bajnoksága Mezőtúron
sport
2013. május 30. csütörtök, 09:15

A Mezőtúri Református Kollégium ebben az esztendőben rendezte meg ötödik alkalommal a Református Általános Iskolák V. Országos Atlétikai Bajnokságát.

Bővebben...
 
„Nagyhét” a Telekiben
oktatás
2013. május 30. csütörtök, 09:11

 

„Kérdeztem B-t, kik tanítják? … Már sajnos alig van közös ismerősünk rajtatok kívül.  Nem baj, mert látom rajta és beszéltem az anyukájával, hogy boldog, ez a Teleki még mindig nagyon tud adni olyan pluszt, amit nem tudsz mérni sehol és semmivel.” Egy 85-ben érettségizett tanítvány írta, aki eljött kilencven kilométerről, hogy megnézze egykori óvodását az egyik műsorban szerepelni. És a lényeget mondta ki. Dicsekedhetnénk azzal, hogy egy héten belül két olyan programot is tartottunk, amilyet közelben-távolban sem, igaz lenne. Fontosabb viszont az, hogy valaki meglátja: a harminc évvel ezelőtti őt (és minket!) útnak indító szellemiség, minőség még ma is létezik, az iskolaügyet is benyelni készülő vadkapitalizmus viszonyai között is.

Az újság kérésére mi magunk írunk a programokról, a kölcsönös interjú formáját választottuk.

Bővebben...
 
Éremeső az Európa Bajnokságon
sport
2013. május 30. csütörtök, 09:05

2013. április 05–07. Baja városa adott otthont a WTKA Világszervezet Harcművészeti Európa Bajnokságának. Örömünkre szolgált, hogy végre Magyarországon került megrendezésre ez a nemzetközi verseny, így nem kellett külföldre utazni. A háromnapos rendezvény alatt thaibox, touch (semi-contact), Oriental light-low, Oriental Classic (K1) valamint kínai eredetű formagyakorlatok kategóriákban mérhették össze tudásukat a versenyzők. A magyar klubok szerb, horváth, szlovák, szlovén, olasz, török és svéd klubok versenyzőivel is összecsaphattak a ringben és a páston egyaránt.

Bővebben...
 
Harmadik csarnokkal bővül a Rafi
közélet
Írta: Bodor Márti   
2013. május 30. csütörtök, 09:27

Ahogy arról már korábban beszámoltunk 2013. április 19-én a Rafi Hungaria Kft. lerakta harmadik csarnokának alapkövét. A cég múltjáról, jelenéről és jövőjéről Metzker Krisztina kérdezte Tóth Lajost, a Rafi Hungaria Kft. ügyvezető igazgatóját.

Bővebben...
 
H I R D E T M É N Y
közélet
2013. május 30. csütörtök, 09:24

 

Mezőtúr Város Önkormányzata a 20/2011. (XI.15.) önkormányzati rendelet 1.§ (5) bekezdése alapján pályázatot ír ki az alábbi ingatlanok bérleti jogára 2013. július 15-től 5 évre:

Bővebben...
 
Majális 2013.
Írta: Bodor Márti   
2013. május 30. csütörtök, 09:18

 

2013. május elsején immár harmadik alkalommal rendezte meg a Mezőtúri Lokálpatrióta Egyesület a Majálist Mezőtúron. Gonda Károly az Egyesület elnöke és Metzker Krisztina egyesületi tag a rendezvény élményeiről beszélt a Pont Rádiónak.

Bővebben...
 
Katolikus iskolák találkozója Mezőtúron
oktatás
2013. május 30. csütörtök, 09:12


2013. április 25-én került megrendezésre az első „Játékos komplex tanulmányi verseny” Mezőtúron, az újjáépült Szent István Katolikus Általános Iskolában a környék katolikus iskoláinak alsó tagozatos tanulói körében. A versenyben részt vett a békéscsabai Savio Szent Domokos Katolikus Általános Iskola és Óvoda, a szentesi Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda, a gyomai Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda valamint a mezőtúri házigazda Szent István Katolikus Általános Iskola és Óvoda.

Bővebben...
 
VIII. Tour de Túr
sport
2013. május 30. csütörtök, 09:10

2013. április utolsó vasárnapján a kerekezés szerelmesei ismét birtokba vehették egy napra az aszfaltot. A rendezés stafétáját a nemrégiben alakult ProTúr Országúti Kerékpár Csapat vette át, és rögtön két újdonsággal lepte meg a kilométer falókat. Az egyik, hogy a hosszútáv 80 km-re „hízott”. A másik, hogy Kumánia Teljesítménytúra néven egy 60 km-es etap várta a nyugodtabb tempót kedvelő nevezőknek.

Bővebben...
 
Mezőtúri kungfusok az Országos és Európa Bajnokságon
Írta: Bodor Márti   
2013. május 30. csütörtök, 09:03

Mozgalmasan indult a Mezőtúri Wing Chun Kung Fu H.S.E. versenyzőinek a 2013-as év.  Március 23-án Székesfehérváron került megrendezésre a H.K.F. Magyar Bajnokság I. fordulója. A megmérettetésre 6 versenyzővel indultunk. Nagy József, Pápai Zsanett, Boldog Róbert, Márki Bence, Patkós Imre és Nagy Dániel készült a tatamin megmutatni tudását.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

8. oldal / 28
Copyright © 2017. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu