Register
Megyei Diákolimpia 2012-02-15 III és IV korcsoport. Mezőtúr Városi Sportuszoda.
sport

 

A mai napon az uszodában a megye legjobb felső tagozatos úszói gyűltek össze. Több mint 100 indulóval, profi és amatőr kategóriában mérték össze erejüket mind a négy úszásnemben.  Kint ítéletidő tombolt, az uszodában pedig az adrenalin, nemcsak a gyerekekben, hanem a szülőkben is, sokszor hevesebben is, mint kellett volna! Egy-két kizárástól eltekintve a verseny rendben, szabályosan zajlott le. A verseny során nehéz pillanatok is adódnak mind a versenyzők, mind a bírák számára. Sajnos pont az én pályámon, ahol időt mértem, kellett kizárni egy szolnoki kislányt, szabálytalan fordulóért, aki így nem jutott be az országos döntőbe, pedig a legjobb időt úszta. Csató Blanka 100 háton századra azonos időt úszott egy szolnoki kislánnyal, közöttük a verseny közepén szétúszás döntött. Ketten újból leúszták ezt a távot, ahol sajnos nem a mi lányunk került ki győztesként. Nagyon elkeseredett volt, de sikerült megvigasztalnom, és a 4x50 gyors váltóban sikerült a győzelem, így negyedmagával képviseli megyénket.

Mezőtúri kiemelkedő eredmények: Lengyel Norbert 100 gyors 1:00:18,100 hát 1:08:78; Ádám Hajnalka 100 gyors 1:07:68, 100 pille 1:15:56; Nagy Kitti 100 gyors 1:08:02, 100 mell 1:28:06; Ádám Dániel 100 pille 1:12:68; Kovács Petra 100 hát 1:24:27;

Kossuth Úti Iskola váltója: Kovács Petra, Kötél Vera, Gál Bori, Nagy Kitti

Refi váltója: Csató Blanka, Seres Flóra, Szappanos Daniella, Molnár Laura

Ők azok a versenyzők, akik országos döntőbe jutottak!!!!

Több remek eredmény született a dobogós helyezéseken kívül is. A nagyon erős mezőnyben, pl.: Uhrin Dani 1 századdal maradt le a dobogóról, még Ádám Dani 5 század különbséggel lett első, és jutott az országos döntőbe. Külön gratulálnék Lengyel Norbert, és Nagy Kitti versenyzőknek, akik óriási idővel jutottak tovább. Különösképpen Kitti eredménye kiemelkedő, aki két hete már nem úszik az edzéseken, mert nagyon beteg volt.

Szinte minden versenyző javított a legjobb idején, amit el is várok! Számomra a stagnálás visszafejlődés! Holnap délután folytatódik a verseny, a megye legjobb alsó tagozatos úszóival.

Csipes Andor

úszóedző

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu