Register
A hulladékszállításról
közélet

Mezőtúr Város Önkormányzata arról döntött, hogy a holtágak melletti üdülőterületeken és más egyéb külterületi lakott területeken (Pusztabánréve, Hídszeg) is bevezeti a hulladékszállításért fizetendő közszolgáltatási díjat. A hulladékot az önkormányzat a 2000-es évek közepe óta szállítja el a Peresi és a Túrtői holtágak mellől. Az azóta eltelt időben az önkormányzat mintegy 20 millió forintot fizetett ki a szemétszállításért.   A bevezetésre kerülő közszolgáltatásnak és a fizetendő díjnak egyrészt az a célja, hogy elsősorban azok a személyek, ingatlantulajdonosok fizessék ki a hulladékszállítás díját, akiknél a hulladék keletkezik, másrészt viszont az, hogy az önkormányzat terheit és hiányát csökkentse.

A hulladékszállítási díjat azoknak az ingatlantulajdonosoknak kell fizetni, akiknek épület, építmény van az ingatlanán. A közszolgáltatást évente április 1. napjától szeptember 30. napjáig lehet, illetve kell igénybe venni. A hulladékszállítás díja arányosan megegyezik a város belterületén alkalmazott díj mértékével, de csak két számlát bocsátanak ki.

 

A képviselő-testület döntött arról is, hogy egy 2011. decemberében az Országgyűlés által elfogadott törvénymódosítás miatt továbbra is a 2011. évi hulladékszállítási díjat kell fizetnie a mezőtúri lakosoknak, egyben hatályon kívül helyezte a korábbi díjemelésről szóló rendeletet.

 
Copyright © 2024. MezÅ‘túr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu