Register
UTAZÁS KIÁLLÍTÁS 2012
kultúra

 

A Berettyó-Körös Többcélú Társulás az előző évekhez hasonlóan idén is önálló standon jelent meg az UTAZÁS 2012 Kiállításon, mely Budapesten a Hungexpo területén került megrendezésre 2012. március 1. és 4. között. A megjelenés azért fontos számunkra, mert az Utazás Kiállítás Magyarország legnagyobb turisztikai kiállítása és vására, ahol hatékonyan népszerűsíthetők a Mezőtúri kistérség települései a látogatók körében.

Idén egy teljesen új, modern stand került kialakításra, melynek falait a kistérségi társulás logója mellett értékeket bemutató fényképekből álló molinók díszítették, valamint a látogatók vidám hangulatú, zenés kisfilmeken keresztül kaphattak ízelítőt a kistérség településeinek színes programjaiból.

 

 

A közvetlen információszolgáltatás, a kistérséget alkotó települések adottságait bemutató kiadványok, prospektusok és rendezvénynaptárak mellett a kiállítás 4 napja alatt különböző attrakciókkal igyekeztünk felhívni a látogatók figyelmét.

 

Élő hagyományaink igen nagy népszerűségnek örvendtek, hiszen Derecskei Magdolna közreműködésével sokan kipróbálták a korongozást, Bíró Dani pedig citerajátékával vonzotta standunkhoz a látogatókat. A Kevi Juhászfesztivál „arcát”, Kovács Sándort is vendégül láttuk standunkon, aki népviseletben népszerűsítette rendezvényüket.

 

A népiesség mellett a gasztronómiai elemek is közkedveltek voltak, a kiállítás ideje alatt túrkevei perecet, mezőtúri kolbászt és kétpói Pó-linkát kóstoltak, valamint a Friss Pufi termékekkel ismerkedhettek meg az érdeklődők. Ezúton is köszönjük a támogatást a túrkevei és kétpói önkormányzatoknak, Zuppán Zoltánnak és a Mentész Zrt-nek, hogy biztosították a folyamatos gasztronómiai bemutató lehetőségét.

 

Külön örömünkre szolgál, hogy a kiállításra készített legfrissebb városi turisztikai kiadvány, illetve a 3 méter magas mezőtúri molinók– értékeinken túl - már a város új arculati elemeit is bemutatták. Így a látogatók messziről láthatták a Mezőtúrista felirattal ellátott új városlogót, mely oly sok dicséretet kapott szakmabeliektől, vendégeinktől, a többi kiállítótól egyaránt.

 

A standunkról a kiállítás ideje alatt több alkalommal készültek videók, illetve fényképek különböző médiák által – többek között láthatóak voltunk a TV2: Tények című műsorában -, mely visszaigazolja, hogy az új megjelenésünkkel is sikerült maradandót alkotni.

 

A Berettyó-Körös Többcélú Társulás és a Tourinform Mezőtúr közreműködő, illetve támogató partnerei voltak:

 

Mezőtúr Város Önkormányzata, Túrkeve Város Önkormányzata, Kétpó Község Önkormányzata, Mesterszállás Község Önkormányzata, Mezőhék Község Önkormányzata, Derecskei Magdolna népi iparművész, Bíró Dániel a helyi zeneiskola növendéke, Túrkevei Gyógyfürdő Kht., Kovács Sándor és felesége, Mezőtúri Közművelődési és Sport Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft., Zuppán Zoltán vállalkozó, Deko-Pont Kft., Mentész Zrt., Actor Kft., Mezőtúr és Környéke Víz-és Csatornamű Kft.

 

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki mindenkinek, aki hozzájárult az Utazás Kiállításon való színvonalas megjelenésünkhöz!

 

Csikósné Vida Viktória

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu