Register
Egyensúly és takarékosság a költségvetésben
közélet

A képviselő-testület elfogadta Mezőtúr Város Önkormányzatának 2012. évi költségvetését tartalmazó pénzügyi tervet. A költségvetés tartalmazza az intézmények és a polgármesteri hivatal bevételeit, kiadásait, a foglalkoztatottak létszámkeretét, valamint az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok működési támogatását. A képviselő-testület továbbra is biztosít támogatást a helyi civil szervezeteknek, egyéb szervezeteknek. Mindezek mellett továbbra is cél az, hogy az önkormányzat lehetőségeihez mérten pályázhasson. Ezen belül is kiemelten fontos feladat ebben az évben a szennyvíztisztító telep felújítása. A Teleki Blanka Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, mint intézmény év közbeni fenntartó váltásával kapcsolatban az önkormányzat költségvetése módosulni fog.

Az önkormányzat költségvetési kiadási és bevételi előirányzata egyaránt 4 milliárd 621 millió forint, ebből a bevételi oldal hiánya 1 milliárd harminc millió forint. A hiányt hitelfelvétel útján kell pótolni. A hiány összegében szerepel az önkormányzati kötvény kibocsátásából származó pénzügyi negatívum is.

Ebből látható, hogy az önkormányzatra nehéz gazdasági év vár, de szigorú és takarékos gazdálkodással lehetséges lesz fenntartani a likviditást, végrehajtani a költségvetést.  A költségvetési egyensúly hosszabb távú fenntarthatóságának biztosítására azonban további intézkedéseket kell meghozni a közeljövőben.

Mezőtúr, 2012. március 9.

dr. Szűcs Attila

jegyző

 
Copyright © 2024. MezÅ‘túr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu