Register
Programajánló
kultúra

2012. május 25-26-án ismét megrendezésre kerül a Városnap és május 27-én a gyermeknap.

A részletekről a későbbiekben tájékoztatjuk Önt lapunk hasábjain, a www.mkskft.hu és a www.mezotur.hu webcímeken, valamint a plakátokon. Most rövid ízelítőt adunk a programokból.

2012. május 25. (péntek) Ebben az évben a tudományos konferencia témája Mezőtúr város irodalma. Az előadások helyszíne a Polgármesteri Hivatal díszterme. Erdélyi József munkásságáról előadást tart Vass Krisztián, a Miskolci Egyetem irodalomtörténésze. Nagy Emma munkásságáról előadást tart Achs Károly, a Teleki Blanka Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tanára. Az előadások után átadásra kerülnek a „Mezőtúr sportjáért” és a „Mezőtúr kultúrájáért” kitüntetések.

Ezen a napon díjazzuk a kabalafigura-tervezés és esszéírás témákban meghirdetett pályázatokra beérkező pályaműveket. A pályázati felhívást lásd a  ….oldalon.

A Kossuth Lajos Általános Iskola egész hetes ünnepi programsorozattal várja Önt, melyek közül az alábbiak lesznek május 25-én (pénteken):

15:00 – 16:00-ig felvonulás, közben megálló a Városházánál, ahol Herczeg Zsolt, Mezőtúr Város Polgármestere köszönti a felvonulókat. Ezt követően a Kossuth téren és a Szabadság téren délutáni szerenádot hallhatnak a város lakói.

Majd 17:30-tól előadóművészek estje: Mester Viktória – operaénekes, Szávai Viktória – színművész, Kovács Katalin – operaénekes, Kovács Tímea – énekesnő valamint a Bartók Kamarakórus. Helyszín: Kossuth Lajos Általános Iskola.

2012. május 26. (szombat) Délelőtt 8 órától tártkapus sportnap keretében várjuk a teniszezni, tekézni szeretőket a Városi Sportcentrumban (Bővebb információ: Barta Gyula sportágazatvezető, telefon: 06-20-481-6233).

A Közösségi Ház mellett, a Szabadság téren szombat délelőtt lesz a városkapitányi viaskodás és a száraztésztából készült ételek főzőversenye is. A főzőversenyre 3 fős csapatok jelentkezését várjuk, a városkapitány választásra pedig egyéni nevezéseket.

Mindkét versenyre jelentkezni lehet, valamint bővebb információt nyújtunk az alábbi módokon: személyesen a Közösségi Ház portáján és titkárságán, telefonon: 350-075-ös számon, e-mailben: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .

A Városnap programjainak keretében az önkormányzat Turisztikai Munkacsoportjának javaslatára május 26-án kerékpártúrát szervezünk az alábbi útvonalon: Mezőtúr – Kisvizköz - Árvízkapu, Hármas zsilip – Túrtő - Mezőtúr. A túra hossza kb. 16 km. Célunk az, hogy mi, helyi lakosok is ismerjük környeztünk természeti értékeit.

A nap folyamán a rendezvény egyik helyszínéül is szolgáló, méltán népszerű közösségi területet, a Szabadság téri parkot tovább szépítjük mindannyiunk érdekében. A városszépítő akcióhoz természetesen várjuk a lakosság csatlakozását is. Tegyünk közösen környezetünkért!

A részletekről a következő lapszámban adunk bővebb tájékoztatást.

A Kossuth Lajos Általános Iskola ünnepi programjainak keretében 16:00 – 17:00 óra között jubileumi hangverseny lesz az iskolában.

2012. május 27. (vasárnap) gyermeknapi programokkal várjuk a kedves gyermekeket és szüleiket a Városi Strandfürdő területén. Öko-játszóház, szerencsehorgászat, vidámpark, kézműves foglalkozás, légvár, lovaglás. A színpadon a nap folyamán fellépnek: Dodzsem zenekar, Kolompos Együttes és az X-faktorból jól ismert Baricz Gergő. Délelőtt lesz kutya szépségverseny az Erzsébet-ligetben, és kerékpáros ügyességi verseny a Stranfürdő előtti területen.

Ezen a napon köszöntjük a Városnap elsőszülöttjét, és az 50. illetve 60. házassági évfordulójukat 2012-ben ünneplő házaspárokat. (Jelentkezés a Polgármesteri Hivatalban Makainé Ésik Kláránál, tel.: 551-913)

 

A strandfürdő területére kedvezményes belépőkkel jöhetnek be, mely ár magába foglalja a fürdő használatát is.

Minden érdeklődőt nagyon sok szeretettel várunk programjainkra!

Mezőtúr Város Önkormányzata és a főszervező Mezőtúri Közművelődési és Sport Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft.

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu