Register
Hétvégénk Debrecen, Sárospatak, Nyíracsád református kincsei között
Írta: Bodor Márti   

Mezőtúri református gyülekezetünk szervezésében augusztus első hétvégéjét a címben megjelölt települések református értékei között tölthettük.


 

Az ott látottakat több száz fénykép és mindannyiunk emléke őrzi. Megtekintettük Debrecenben a Református Kollégium múzeumait, valamint a Nagykönyvtárat és az Oratóriumot, és feljutottunk a Református Nagytemplom tornyába is, ahonnan csodálatos panoráma tárult elénk. Sárospatakon szintén a Református Kollégium Tudományos Gyűjteményeit (Nagykönyvtár, Iskolatörténeti Múzeum), valamint a Rákóczi-várat látogattuk meg. Nyíracsádon Hajdú-Bihar megye egyetlen ma is működő Árpád-kori templomáról hallhattunk rövid ismertetőt (lásd a képen).

Hálát adunk Urunknak a szervezők gondosan kiválasztott programjaiért, melyeket meggazdagítottak helyi ismereteikkel. Köszönjük a pompás szálláshelyet és a vasárnapi zenés/énekes, kétnyelvű istentiszteletet. No meg a finom és bőséges ebédet. S nem utolsósorban autóink klimatizált voltát a nagy hőségben.

Kirándulásunk nagy élménye és maradandó kedves emléke számomra, hogy a szervező lelkész-tanár házaspár szüleivel lakóhelyeiken is – Sárospatakon és Nyíracsádon – találkozhattunk.

Jávorcsikné Nagy Margit

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu