Register
Géniusz könyvek
Írta: Bodor Márti   

96 db könyv érkezett egy hete Mezőtúrra a Mezőtúri Közoktatási és Közgyűjteményi Intézmény (MKKI) Tehetségpont tulajdonába a Géniusz Projekt keretében, teljesen ingyenesen. Az országban egy felhívásra lehetett gyors reagálással megrendelni a Tehetségpontoknak a Géniusz sorozat köteteit. A könyveket megrendelők úgy gondolom, sokat gazdagodhatnak a tehetségsegítés szakmai munkájának támogatását szolgáló kiváló írásokkal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az intézmény minden Tagintézményében pár napja szétosztásra kerültek a kötetek, a tehetségsegítők (koordinátorok) révén. Külön öröm, hogy a Móricz Zsigmond Könyvtárba is eljutott 23 db kiadvány a sorozatból. Mindez, ugyanúgy, mint a többi tagintézményben, kialakított külön polcon - ún. „Tehetségsarok”- ban került elhelyezésre. Így a városban sok olvasóhoz eljuthatnak most már ezek a könyvesboltokban nem kapható kiadványok. Az MKKI Tehetségpont ugyanezzel a szemlélettel, céllal a várost szolgálja függetlenül, attól, hogy az intézmény kezdeményezte annak létrejöttét e helységben.

A többségében tantárgyakhoz kapcsolódó könyvek mellett fogalomtár és sok érdekesség is található a sorozatban. Pár témát hadd említsek meg az átadott 18 fajta kötetből a teljesség igénye nélkül:

Vancsuráné Sárközi Angéla: Drámapedagógia a tehetséggondozásban

Czimer Györgyi – Balogh László: Az irodalmi alkotótevékenység fejlesztése

Turmezeyné Heller Erika: A zenei tehetség felismerése és fejlesztése

Bodnár Gabriella – Takács Ildikó – Balogh Ákos: Tehetségmenedzsment a felsőoktatásban

Dávid Imre: "Jó szóval oktasd..." Módszertani kézikönyv oktatóknak.

Françoys Gagné:A tehetségfejlesztés nemzetközi horizontja az esélyegyenlőség szemszögéből

A könyvek elektronikus formában is letölthetők aGéniuszpotál - Tehetségkönyvtár menüben:

http://geniuszportal.hu/geniuszkonyvekonikus

Várjuk a városi könyvtárba, a bármely korosztályban érdekelt pedagógusokat és az érdeklődő felnőtteket a sorozat egy-egy vagy több darabjának kikölcsönzésére, mindennapi munkájukban való felhasználásra vagy akár a kikapcsolódásra is.

 

Nagy Ferenc

Tehetségpont Kapcsolattartó

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu