Register
Magyar-Török cserediákprogram
Írta: Bodor Márti   

A Mezőtúri Közoktatási és Közgyűjteményi Intézmény, a Comenius Iskolai Együttműködések EU-s pályázatán (The Living Blanket) 20.000 eurót nyert, amelyhez Mezőtúr Város Önkormányzata 1,14 millió forintot biztosított  előfinanszírozásra.

 

Ennek eredményeképpen 2012. november 30-án a Török iskola igazgatója és a projekt szakmai vezetője látogatott el városunkba, ismerkedő, előkészítő látogatásra. Itt tartózkodásuk során a Városházán Herczeg Zsolt polgármester köszöntötte őket, majd a Kossuth iskola pedagógusai és diákjai a magyar és török himnusz elhangzása után énekes, zenés előadásban részesítették a vendégeket. Ezt követően a Túri Fazekas Múzeumba, a Bodoki-Fodor Helytörténeti Egyesület székházába, majd a Badár Emlékházba látogattak el. Szombaton a Rákóczi Úti Általános iskola Adventi ünnepségén vettek részt, ahol a gyerekek énekkara, zenés műsora fogadta őket. Látogatásuk utolsó napján a főváros néhány nevezetességét is megtekintették.

A program keretében az Ankarai iskolából 2013 májusában 20 tanuló és 5 pedagógus érkezik hozzánk 10 napra, majd novemberben a mezőtúri felső tagozatos tanulók és tanárok hasonló létszámban utaznak Törökországba. A projekt teljes időtartama két év.

A program elsődleges célja, hogy a gyerekeket nyitottságra nevelje, ismerjék meg egymás kultúráját, nevezetességeit, szokásait, fejlesszék idegennyelvtudásukat, amely a mai mobil világban szinte elkerülhetetlen.

 

Forrás: mkki.hu

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu