Register
Nótaest
Írta: Bodor Márti   

Ismét megrendezésre került a már hagyománnyá vált Nótaest a Mezőtúri Közművelődési és Sport KKN Kft. szervezésében. Az eseménynek a Városi Színházterem adott otthont 2013. február 8-án.

Az est a „Nótáskedvű volt az Apám” címet viselte, a megjelentek Fejes Imre nótáiból hallhattak összeállítást. Fejes Imre mezőtúri származású zeneiskolai tanár, operaházi muzsikus, nótaszerző. Tagja volt a Magyar Szövegírók, Zeneszerzők és Zeneműkiadók Szövetkezetének. A műsort megtisztelte a kitűntetett zeneszerző egyik fia, Fejes Zoltán. Budapesten élő fia, Fejes Árpád üdvözlő levelet küldött, egészségügyi állapota miatt sajnos nem tudott részt venni a rendezvényen. Az emlékest műsorát Petróczki Csaba szerkesztette össze, aki énekhangjával is megörvendeztette a jelenlévőket. A nótaest háziasszonya a sokak számára ismert Farkas Rozika volt, akit hallhattunk énekelni is. Rozika mellett egy ifjú tehetség hangjában is gyönyörködhettünk, Lakatos Dóri személyében. Az énekeseket kísérte Mága Ernő és cigányzenekara.

 

A több mint két és fél órás rendezvény záróakkordjaként mindhárom énekes együtt lépett színpadra. A nótaműsor ismételt sikere azt bizonyította, hogy erre a műfajra is nagy igény van Mezőtúron, ezért az elkövetkezendőkben is szándékunkban áll hasonló esteket szervezni. Minden kedves látogatónknak köszönjük a megjelenést, bízunk benne, hogy legközelebb is találkozunk.

Bodor Márti

 

Az rendezvény képeit megtekinthetik ITT!

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu