Register
Borzi Vivien - Mezőtúrról a fotók világába
Írta: Bodor Márti   

Borzi Vivien neve már sokak számára ismerősen csenghet nem csak Mezőtúron, hanem az egész országban. „A fotózás számomra nem csak munka, hanem szerelem is” – áll weboldala bemutatkozó anyagában. Abban a szerencsés helyzetben van, amiről sokan csak álmodnak, munkája a hobbija és talán ezért is folyamatosak a felkérései. Pályafutásáról kérdezem városunk szülöttjét, Borzi Vivient.

 

Mikor döntötted el, hogy a fotózásnak szenteled az életed? Milyen út vezetett idáig?

– Azt hiszem 16 éves lehettem, amikor elkezdtem hobbi szinten fotózgatni. Akkoriban jelent meg az első tükörreflexes digitális fényképezőgép, ami elérhető árban volt, és azzal gyakorolgattam. Ha visszagondolok, minden apró kis véletlen segítette a munkámat. Jó barátnőm volt az akkoriban szépségkirálynővé lett Papp Lili, akin gyakorolhattam.... az élet az utamba sodorta Kozma Izát, aki inspirált engem minden téren. Valahogy úgy érzem, hogy az élet is úgy akarta, hogy ez sikerüljön.

– Egy nyilatkozatodban olvashattuk, miszerint szerencsésnek mondhatod magad, mert a hobbid a munkád. Csak olyan fotózásokat vállalsz el, amit te magad is szeretsz?

– Nos... nem vállalok rendezvényeket, illetve tájképeket sem, maximum a telefonommal fotózom ilyesmit. Ezeket nem szeretem. Viszont, ha személyt kell fotóznom, azt ­ bárki legyen is – mindig tiszta szívvel és lelkesen teszem.

– Mi a munkásságod fő profilja? Miben látod a különlegességed?

– Inkább lányokat fotózom, fashion vagy glamour képeket készítek. A képeim elegánsak és letisztultak. Fontosak a színek és a fények. Aki szereti a munkámat, ezért szereti. Talán kicsit újnak hat a látásmódom, és ez nem csak a modelljeimnek, nem csak a nőknek, de a férfiaknak is kimondottan tetszik.

– Akik követnek téged, szinte minden nap friss képeket láthatnak a közösségi oldaladon. Mennyi időt tesz ki a fényképezés az életedben?

– Minden napom erről szól. Minden reggelem, estém, délutánom.... nappal fotózom, este retusálok... Fontosnak tartom, hogy az a lassan 9000 ember, aki szereti a munkáimat, igenis napról napra lássanak valami újat tőlem.

– Sok ismert emberrel dolgozol együtt. Gondolok itt Zimány Lindára, Debreczeni Zitára, Dukai Reginára. Hogyan sikerült velük munkakapcsolatot teremteni?

– Megkerestek. Nem tudom igazából. Egyik munka generálja a másikat. Plusz azért pár ismertebb lánnyal a munkán kívül is jóban vagyok, de azért azt leszögezném, hogy előbb volt munkakapcsolatunk, mint barátságunk.

– Hogyan találnak rád a modelljeid?

– Ezt nem tudom.... hirdetni nem kell magam. Jönnek, és mi nagy szeretettel várjuk őket!

– Több ismert embert fotóztál már Bálint Antóniát, a Megasztárból ismert Hient, Sarka Katát. Velük hogyan kerültél kapcsolatba?

– Erre csak az előzőekben említett dolgot tudom mondani.... így hozta az élet. Sarka Kata elmondása szerint ajánlottak neki.

– A legismertebb női fotósok közé tartozol. Milyen jövőt képzelsz el magadnak? Milyen terveid vannak?

– Sok tervem van a jövőre nézve, de ezekről még nem szeretnék semmit mondani.... Most képeket készítek, felkérnek igazán jó munkákra... Nekem már ez is elég, de azt érzem, hogy nem lesz itt megállás!

 

Bodor Márti

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu