Register
Itt a farsang áll a bál…avagy farsang a Közösségi Házban
Írta: Bodor Márti   

Idén február 16-án délután ismét megrendezésre került a Közösségi Ház farsangi mulatsága.
Aki kedvet érzett hozzá az jelmezbe bújhatott és megmutathatta magát a zsűrinek és a közönségnek.
Ezután kedvére kiélhette kreativitását és farsangi maszkot készíthetett magának vagy akár az egész családnak. Majd mivel a nagy munkában megszomjazott számtalan ízesítésű teát kortyolhatott a teaházban.
A zsűri, akinek ezúton is köszönjük munkáját (Szabó Irén, Berczeliné Boldog Mária, Szűcs Gergelyné) nehéz helyzetben volt, hiszen ötletesebbnél-ötletesebb jelmezesek vonultak fel.

Végül a helyezések a következőképp alakultak:

  • Kleopátra – Kupai Mónika
  • Piroska – Király Dóra
  • Méhecske – Fróna Réka

 

Különdíj:

  • Bagoly – Valuska Lili
    Vörös démon – Tóth Dorina

Valamint további díjakat nyertek a testvérpárok:

  • Kiss Annabella, Kiss Lőrinc
  • Fazekas Anna, Fazekas Flóra
  • Castilla Anna, Castilla Nóra
  • Major Levente, Major Regina
  • Soltész testvérek


Az eredményhirdetés után következett csak az igazi móka! Az Újvárosi Hagyományőrző Klub 250 db fánkot sütött, amit kicsik és nagyok örömmel és jóízűen fogyasztottak. Köszönjük a klub hölgytagjainak, hogy fáradtságot nem kímélve idén is elvállalták eme farsangi finomság elkészítését.
Ezután következett a délután nagy feladata a télűzés! Fáklyákkal, nagy hanggal és még nagyobb csörömpöléssel vonultunk körbe a Szabadság téren, majd elégettük a Közösségi Ház kiszebábját, amellyel reméljük, hogy jövő télig elűztük a hideget és nemsokára gyönyörű tavaszi reggelekre ébredhetünk.
Támogatásukat köszönjük: Szegényné Fehérvári Ildikó, aki évek óta segíti munkánkat, idén is nagy munkával elkészítette nekünk a kiszebábot, amit mi pillanatok alatt elégettünk. Köszönjük a Tibi Cukrászdának az első díjként felajánlott tortát. Köszönjük a zsűri munkáját: Berczeliné Boldog Mária, Szabó Irén és Szűcs Gergelyné. Kara Zsófi nagyon finom teákat készített, ezúton is köszönjük. Médiatámogatóink: Index Tv, Pont Rádió. Köszönjük az Újvárosi Hagyományörző Klub fánksütőinek: Kádár Isvánné, Bíró Lajosné, Patkós Szilveszterné, Balogh Sándorné, Lázár Zsigmondné, Kun Péterné, Körmöndi Gyuláné, Sváb Lászlóné és az anyagbeszerző, sofőr: Balogh Sándor munkáját.Valamint köszönjük Mezőtúr Város Önkormányzatának a támogatását.
Minden szülőt biztatunk arra, hogy látogassák továbbra is rendezvényünket.


Orosz Annamária

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu