Register
Költészet Napi programok a városi könyvtárban
közélet

Április 11-én a költészet szellemisége hatotta át a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár termeit.

Délelőtt 10 órára a Százszorszép Óvoda apróságai érkeztek meg a gyermekkönyvtárba, Lázárné Tor Ildikó és Varga Katalin óvónők vezetésével. Verses ajándékkosarat hoztak magukkal, melyből vidám  rigmusokat varázsoltak elő. A könyvtárosok bábjátékkal és verses mesékkel köszöntötték a kis vendégeket. Együtt ünnepelték a Költészet Napját!

11 órától Jenei Gyula volt a könyvtár meghívottja.   A  Megyei Príma Díjjal kitüntetett költő, az Eső című irodalmi lap főszerkesztője Telekis diákoknak mutatta be a negyedévente megjelenő folyóiratot. Kellemes egy órát töltöttek együtt a megyei irodalommal és Jenei költészetével ismerkedve.

Délután a helyi költőket ültette egy asztal mellé a könyvtár a Henry Dunant Klub nyilvános foglalkozásán.  Közülük néhányan a helyi lapban publikáltak ( pl. a néhai Tóth Sándorné Terike néni,  Varga Mihály, Kozák Gabriella), Gönczi Eszternek és Pályi Zsuzsának emellett egy-egy kötete is megjelent már, helyi kiadásban. Fazakas László mezőtúri lelkész-igazgató irodalmi pályafutását pedig több verses kötet foglalja magába (Kő kövön, Elvetélt idő, A vizek kapujában). A versekben bővelkedő együttlétet zenei betétek színesítették. Megzenésített verseket adott elő Nagy Dóri (Teleki) és Szabó Viki (Ref. Koll.), zongorán Berczeli Endre kísérte őket. A bensőséges programot a Club Local együttes zárta a Bélley Ferenc által hangszerelt  költeményekkel.

Négy órától a zsúfolási megtelt olvasóteremben folytatódott a rendezvény, ahol Batta Attila Viktor alpolgármester úr is jelen volt. Kicsik és nagyok, ifjak és felnőttek,  felváltva mondták el legkedvesebb verseiket.  A szebbnél szebb költemények közé Papp Nikolett (hegedű) és Horváth Kornél (gitár) gyönyörű játéka remekül illeszkedett. Munkatársaimmal együtt e helyen is tisztelettel köszönöm segítőink együttműködését.

 

Berczeliné Boldog Mária

 

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu