Register
Mezőtúri kungfusok az Országos és Európa Bajnokságon
Írta: Bodor Márti   

Mozgalmasan indult a Mezőtúri Wing Chun Kung Fu H.S.E. versenyzőinek a 2013-as év.  Március 23-án Székesfehérváron került megrendezésre a H.K.F. Magyar Bajnokság I. fordulója. A megmérettetésre 6 versenyzővel indultunk. Nagy József, Pápai Zsanett, Boldog Róbert, Márki Bence, Patkós Imre és Nagy Dániel készült a tatamin megmutatni tudását.

Imi és Dani nagyon izgultak, hisz nekik ez volt az első olyan versenyük ahol az Országos Ranglistahelyezések dőlnek el. A többiek már rutinosan készültek.

Elsőként Zsani lépett a pástra, ahol csak intések miatt kapott ki. A következő ellenfelét már  „csont” nélkül verte. Robi volt a következő küzdőnk. Ő a küzdelmeit egyenletes tempóban hozta, csak az utolsót veszette el és így második lett.

Imi és Dani nagy izgalommal kezdett, de amint ráéreztek a ritmusra az ellenfeleiket egyszerűen lesöpörték. Az első nagy versenyükön rögtön elsők lettek.

Jósti hozta a papírformát. Mind a light, mind a sanda full kategóriában győzött.

Bence szintén könnyedén vette az akadályokat, csak a döntőben volt nehéz feladata. Döntetlenre hozták a bírók, és csak a harmadik menet bizonyította számukra, hogy a mi fiunk a jobb. Így Bencénk első lett.

Zsani viszont a második hely mellé még egy plusz arany érmet kapott. A dobogóról lelépve

az első helyezett - aki a Nyíregyházi Spirit Egyesület mestere - az Ő nyakába rakta az érmét. Ági szerint Zsani volt az, aki igazán megérdemli az első helyet. A két lány egymást átölelve búcsúzott el egymástól.

Az igazi próba viszont a 2013. Wushu Európa Bajnokság volt Romániában.

Nehezen indult a szervezés. Mivel a versenyre minden válogatott versenyzőnek saját költségen kellet kiutazni és a nevezési díjat is előteremteni, így az Egyesületünk előtt nagy feladat állt.

A verseny költségvetése négy versenyzőre 500.000 Ft volt. Mivel az Egyesületünknek nem volt ennyi pénze, így a mezőtúri vállalkozókat kerestük meg, hogy támogatásukkal kimehessenek a srácok.

Szerencsére sokan segítettek nekünk és így lehetőséget kaptunk megmutatni a nemzetközi porondon is, mit tudnak a túri legények és leányunk.

Az E.B.-re négyen utaztak ki a csapatból. A tavalyi eredményeik alapján Pápai Zsanett, Márki Bence és Boldog Róbert kapott meghívást a Magyar Kung Fu és Wushu Szakszövetség válogatott keretébe. Nagy József sajnos adminisztratív okok miatt az utolsó percben vissza- mondta az utazást. Így Bukarestbe a kis csapatot Márki Károly kísérte.

A Bajnokság április 8-tól 15-ig tartott, több mint 20 ország és közel 1000 versenyző részvételével. A mezőtúri gyerekek igen nehéz ellenfeleket kaptak az orosz és török válogatottól. Több küzdelem után a következő eredmények születtek: Pápai Zsanett junior női -56 kg  E.B. III. hely quinda light kontakt, Boldog Róbert junior fiú -66 kg E.B. III. hely quinda light kontakt  és Márki Bence serdülő fiú E.B. II. hely quinda light kontakt kategóriában.

A verseny legnagyobb elismerését az orosz válogatott vezető edzőjétől kaptuk, aki dicsérte a gyerekek ügyességét és verseny szellemét. Mint mondta, kiváló versenyzőink vannak.

Az Egyesületünk nagyon büszke erre a három gyerekre, akik nagyon sok mindent feladtak az edzésekért, és hogy minél jobbak legyenek a versenyeken. Így öregbítve a magyar versenyzők és Mezőtúr nevét a harcművészek körében.

Ezúton szeretnénk megköszönni a támogatóink önzetlen segítségét a verseny költségeinek előteremtésében.

 

Pápai Károly

M.W.C.K.F.H.S.E Elnök

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu