Register
Katolikus iskolák találkozója Mezőtúron
oktatás


2013. április 25-én került megrendezésre az első „Játékos komplex tanulmányi verseny” Mezőtúron, az újjáépült Szent István Katolikus Általános Iskolában a környék katolikus iskoláinak alsó tagozatos tanulói körében. A versenyben részt vett a békéscsabai Savio Szent Domokos Katolikus Általános Iskola és Óvoda, a szentesi Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda, a gyomai Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda valamint a mezőtúri házigazda Szent István Katolikus Általános Iskola és Óvoda.
A találkozó célja az volt, hogy az iskolák megismerhessék egymást és az egyházi összetartozást erősítsük. Összesen negyven gyermek versenyzett. Minden csapatnak hat állomáson kellett részt vennie forgó színpad szerűen, ahol a helyesen megoldott feladatokért pontokat gyűjthettek „útleveleikben”. Az állomosok a következők voltak: értő olvasás, magyar nyelv, matematika-logika, környezetismeret, hittan és ügyességi feladatok. Minden csapatot egy vendégpedagógus kísért állomásról állomásra.
A délután végén minden gyermek díjazásban részesült.
A rendezvényünk magasan elérte kitűzött célunkat. Nagy boldogsággal töltött el bennünket, hogy minden meghívott iskola örömmel eljött hozzánk és ilyen nyitott szívű pedagógusokkal és gyermekekkel rendezhettük meg az első katolikus iskolák közötti tanulmányi versenyünket, melyből hagyományt szeretnénk teremteni.

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu