Register
Majális 2013.
Írta: Bodor Márti   

 

2013. május elsején immár harmadik alkalommal rendezte meg a Mezőtúri Lokálpatrióta Egyesület a Majálist Mezőtúron. Gonda Károly az Egyesület elnöke és Metzker Krisztina egyesületi tag a rendezvény élményeiről beszélt a Pont Rádiónak.

Idén is felvonulással indult a nap, amit a kisújszállási, túrkevei, dévaványai és a mezőtúri mazsorettesek – több mint 100-an – kísértek. A rendezvénynek és a körülbelül 6000 fő kilátogatónak ismét a Liget adott otthont. Már megszokottnak mondható, hogy Herceg Antal vezetésével az Újvárosi Hagyományőrző Klub tagjai állították fel a májusfát. Őket követték a színpadi programok. A Klub Lokál kezdte a műsort. A produkciókat a Tánc Világnapjához kapcsolódva a tánc köré építették fel a szervezők. „Táncot, tánc követett.” – mondta Metzker Krisztina. Az interjúban kiemelték Bencsik Brúnó Marcell anyáknapi köszöntőjét, akit a mazsorettesek, a Kner TSE táncosai, a hastáncosok és végül a Dalmások követtek. Később Juhász Attila és Bíró László vezetésével az Ász Küzdősport Klub csapatai tartottak egy bemutatót a színpadon.

Kísérő programként cégek, magányszemélyek, csoportok hozták ki bográcsaikat a Ligetbe, akik saját kedvükre készíthették el ételeiket. A színpadon sörivó és lángosevő versenyen, valamint szkander bajnokságon vívhattak meg a kilátogatók. Eredményeket hirdettek novellaíró versenyben, „Mindenünk a gyermek” - fotó pályázaton és Nagy Túri retro süti verseny kategóriában. Az nyertesek listáit elolvashatják a www.alfoldkozepe.hu weboldalon.

A nap vendége Mc Hawer és a Teknő volt, az est megkoronázására pedig Vastag Csaba érkezett a mezőtúri majálisra.

A szervezők ismételten pozitív megerősítést kaptak az eseményt illetően. Elmondták, hogy tovább dolgoznak együtt Mezőtúrért és várhatóak további rendezvények a Mezőtúri Lokálpatrióta Egyesület szervezésében.

Bodor Márti

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu