Register
Városnap 2013
Írta: Bodor Márti   

Mezőtúr Város Önkormányzatának támogatásával és a Mezőtúri Közművelődési és Sport KKN Kft. főszervezésében immár negyedik alkalommal, május 11-én kerültek megrendezésre a városnap programjai.

Városunk különböző helyszínein vártuk az érdeklődőket a színes programkínálattal. Délelőtt 10 órától Takács Győző képzőművész és Pusztai Zsolt etnográfus Mezőtúr képzőművészete témakörben tartott érdekes előadást a Közösségi Házban. Ugyanitt köszöntötték a Mezőtúr Város Kultúrájáért díjjal kitüntetett Csider Irént, és a Mezőtúr Város Sportjáért díjjal kitüntetett Tokács Anikót. 50. házassági évfordulóját ünneplő mezőtúri párokat is köszönthettünk: Hamza Margit és Török Imre, valamint Herbály Lenke és Lévai János Imre személyében. Ezzel párhuzamosan a rendezvény fő helyszínén a Városi Sportcentrumban már kora reggel készülődtek a csapatok a főzőversenyre, és gyülekeztek a sportprogramok résztvevői is. A főzőversenyre csak száraztésztából készült étellel lehetett nevezni. A zsűrinek nehéz dolga volt, nemcsak sok nevezés futott be, de bizony nagyon ízletesek is voltak a Gyermelyi Tészta Zrt. által felajánlott száraztésztából elkészült ételek. A zsűri döntése alapján a sokak által ismert Miskolczi Imre nyerte el a Városnap Főszakácsa címet, és a díjjal járó félpanziós hosszú hétvégét a szarvasi Lux Panzióban. Miközben a szakácsok forgatták a bográcsokat, kicsik és nagyon rúgták a bőrfocit, versengtek a teniszezők, dőltek a tekebábuk. A nézők hangosan buzdították a kézilabdásokat, és fogásokat leshettek el a küzdősport bemutatón, de aki akart, íjászkodhatott is. A horgászverseny résztvevői izgatottan figyelték a kapásjelzőket a halfogás reményében. A kerékpártúra résztvevői bebarangolták a szép természetes környezetünket. A kerékpárosok, sportolók, szurkolók és érdeklődők együtt költötték el ebédjüket. Délután a résztvevőket és megjelentet köszöntötte Herczeg Zsolt Mezőtúr város polgármestere. Ezt követték az eredményhirdetések, emléklapok, oklevelek és a Veres Gyula keramikus által készített kupák, kiosztása. Új városkapitányt is választottunk Fadgyas Gábor személyében. Barátságos focimeccs keretében avatta fel a MAFC Sportegyesület beruházásából megépített műfüves pályát a Mezőtúri Öregfiúk Labdarúgó válogatott és a Magyar Labdarúgó Old Boys válogatott csapatai. A TAO támogatása összesen: 12.396.154 Ft volt. Az AEGON Magyarország Általános Biztosító ZRT., a SADE Magyarország KFT. a Veolia Water Solutions & Technologies Magyarország Kft és Mezőtúr Város Önkormányzata támogatta a kivitelező EVERLING Kft. Budapest által megépített pályát. A pálya költsége: Br. 17.496.003 Ft volt. Az építésbe a Mezőtúri és Környéke Víz és Csatornamű Kft., a Mezőtúr Városüzemeltetési Kft., a TÚRSZOL Kft. és a Mezőtúri Közművelődési és Sport K.K.N. Kft. mint mezőtúri vállalkozások segítettek be.

A sportprogramok mellett Csabai Wagner József emlékterem avatáson vehettek részt a Kossuth úti Általános Iskolában, majd 16 órától a 140 éves évfordulóját ünneplő Petőfi Dalkör koncertjét hallgathatták meg a résztvevők. A nap zárásaként Hevesi Tamás zenés műsorát láthatták hallhatták a nézők. Május 14-én a Városnap alkalmából Szabó András városi képviselő ötlete alapján Mezőtúr képzőművészete témakörben nyílt kiállítás a Városi Galériában, amelyet Kiss Imréné Mikes Éva művésztanár nyitott meg.

 

Ezúton is köszönetet mondunk minden támogatónknak! Találkozunk jövőre is!

 

Bordács László

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu