Register
Dalvarázs 2003-2013

 

Emlékszem,  az első hangversenyünkön 2003-ban, azon a forró nyári estén  éreztük, hogy valami fontos és szép dolog vette kezdetét. Akkor még szokatlan volt a zenei műfajok ilyen szintű egyesítése, amit úgy hívnak „cross-over”. Opera, operett, musical, filmzene, nívósabb populáris dalok és egy-egy dzsessz szám szerepel általában műsorainkon.

Énekeseink  tanulnak vagy tanultak énekelni, vagy kórusokban szerepelnek.

A kísérők között vannak zenetanárok, vagy sok évi zenetanulás van mögöttük. Egyik célkitűzésünk, hogy a mi koncertjeinken  mindig élő zene szóljon. A ma divatos CD gépi kíséret praktikus, de nincs meg az a képessége, hogy átérezze az énekes aznapi hangulatát, érzésvilágát, éppen ezért nem is tud alkalmazkodni az előadóhoz.

Egyik legkedvesebb énekesünk – Kun Imre bácsi – már örökre eltávozott közülünk. Egy-két dallal az ő emlékét is felidézzük az augusztus 9-i jubileumi hangversenyünkön, melyre a Városi Galériában (Art Színtér) kerül sor.

Számomra is hihetetlen, hogy tíz év telt el a kezdet óta! Az évek során sok énekes és zenész fordult meg közöttünk. A teljesség igénye nélkül idézem fel őket: Kozák Júlia, Nemes Ági, Varga Böbe, Kormányos Ildikó, Székelyné Irénke, Kun Imre, Tamáshidy Ernő, Szilágyi I. Sándor, Petróczki Csaba, Szilágyi Sándor II. , a békéscsabai Farsang Kata, a szolnoki Sülyi Károly, a már országos hírű Varga Viktor, Pál Hajnalka, Herbály Kati, Perei Zsuzsi, Major Attila, Sipos Karina, Búsi Janka, Búsi Feri, Kimberley Droscha, Szűcs Orsolya, Vincze Zsuzsi, Kun Éva, Éger Ádám,  Kelemen Marci és Szabó Ferenc Franky; a zenekarban a legtöbbször játszottak: Molnár Andrea, Katona Tiborné Szalma Judit, Veress Ági, Guba Béláné, Soós Kálmán, Némethi Ákos, Bene Bálint, Székely Orsolya, Kálnai Kata, Kocsik Mónika.

Állandó műsorvezetőnk – Boldog Marika.

Ha néha voltak is apróbb nézeteltérések a zene szeretete elsimította azokat.

A jubileumi hangversenyre készülődvén újra átéljük a zenei összetartozás, az együttzenélés semmivel sem összehasonlító örömét. Sajnálom, hogy ezen az alkalmon többen nem tudnak részt venni egyéni elfoglaltságuk miatt.

Az ünnepi előadás fellépői:

Énekesek: Herbály Katalin, Szűcs Orsolya, Varga Böbe, Búsi Janka, Papp Nikolett, Garai Maja, Nagy Éva, Nagy Dóra, Petróczki Csaba, Szilágyi Sándor I-II-III; Búsi Ferenc.

Kísérők: Molnár Andrea, Kuttenberg Anikó, Papp Nikolett, Kocsik Mónika, Skultéti Éva, Petróczki Vivienn (hegedű); Székely Orsolya (fuvola), Kálnai Kata (klarinét); Veress Ági (cselló); Soós Kálmán (harmonika); Némethi Ákos (bőgő) és Berczeli Endre (zongora).

Mindenkit szeretettel várunk a 2013. augusztus 9-én (pénteken) 20 órakor kezdődő hangversenyünkre!

 

Berczeli Endre

 

 

 

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu