Register
Csillagpont
Írta: Bodor Márti   

Tisztelt Mezőtúri Lakosok!

 

Ahogyan július előtt hírt adtunk, most köszönetet szeretnénk mondani a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó nevében. A Csillagpontra összesen 3745-en regisztráltak és jelentek meg. Hála Istennek személyi sérülés és komolyabbnak mondható baleset, inzultus nem történt.

A résztvevők Mezőtúr városában és lakosaiban kedves, rendezett környezetet és lakóközösséget ismertek meg, és ezek hírét tovább is adják a visszajelzések alapján. Köszönjük szépen az egyházi rendezvényhez való viszonyulást: a sok rugalmasságot és mosolygós tekintetet, amivel körülvették a több mint 20 országból érkező népes fiatal közösséget. Az általános köszönetnyilvánítás után engedjék meg, hogy mégis kiemeljek olyan szereplőket, akik sokat tettek azért, hogy a találkozónk ilyen pozitív visszhanggal záruljon. Elsőnek a város vezetőségéből hadd emeljem ki Herczeg Zsolt polgármester urat és Batta Attila Viktor alpolgármester urat, akik a legelejétől pozitív és mindenre kiterjedő figyelemmel és odaadással voltak munkatársaikkal együtt. A Mezőtúri Ipari Park Szolgáltató Kft. ügyvezetőjét, Szűcs Lajost és segítőit, akik igyekeztek nem mindennapi kéréseinknek eleget tenni. Külön ki kell emelnem Edit nénit (Fitoriné Edit) és Feri bácsit (Biró Ferenc), akik a főiskolán mindig készséggel álltak rendelkezésünkre.

 

Természetesen a találkozó a sok jó szándék mellett nem valósulhatott volna meg a megfelelő biztonsági követelmények betartása nélkül, melyek fiataljaink testi épségének megőrzésére irányultak. Szeretnénk tehát megköszönni Liszkai Zoltán tű. alezredes és a Mezőtúri Katasztrófavédelmi Kirendeltség áldozatos munkáját és a Találkozón való bemutatójukat. A biztonságról nemcsak az előkészületek során kellett gondoskodni, hanem alatta is, amiben fontos szerepet játszott Dr. Sipos Sándor rendőr ezredes és Soltész Gábor a polgárőrségtől.

 

Természetesen számtalan szereplőt lehetne még felsorolni a szállodákon keresztül a zöldség-gyümölcs árusokig, akik mind-mind rugalmasan kezelték a váratlan helyzeteket is, amit 3700 fiatal tud okozni a nagyon alapos előkészület ellenére.

Utoljára, de nem utolsó sorban, ami miatt ez a nagyszabású találkozó Mezőtúron találhatott otthont, az a Református Egyházközség és intézményháló, ami mindenek felett az alapbizalmat és biztonságot jelentette számunkra, és ami hívószó lehetett, hogy aztán Mezőtúrt a híradások következtében az egész Kárpát-medencei térség megismerhesse és megszerethesse. Köszönjük Beszterczey András esperes úrnak és Mihalina László lelkész-igazgató úrnak és szolgatársaiknak, munkatársaiknak az el nem fogyó türelmet és ki nem apadó szeretetet, amellyel nemcsak lélekben, hanem fizikailag is támogattak! Soli Deo Gloria!

Isten áldja közösségüket, és kívánjuk, hogy ezzel a lelkiséggel épüljön tovább városuk és környezetük!

 

 

www.csillag.reformatus.hu

 

Tisztelettel:

 

Szontágh Szabolcs

MRE Zsinati Hivatal

Ifjúsági irodavezető,

a szervezői csapat összefogója

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu