Register
Államalapítás ünnepe Mezőtúron
Írta: Bodor Márti   

Idén is több programot szervezett Mezőtúr Város Önkormányzata az államalapítás ünnepe alkalmából.

2013. augusztus 19-én immár III. alkalommal rendezték meg a lampionúsztatást a Hortobágy-Berettyó partján. Évről évre egyre többen látogatnak ki ilyenkor a Berettyó főcsatornához. Idén bővített programmal várták a szervezők a résztvevőket. Akik nem tudták otthon elkészíteni a lampionjukat a Városháza mellett óvónők segítségével megtehették. Az úsztatásra este 8-kor került sor, ennek kezdetét tűzijáték jelezte. Káprázatos látványt nyújtott a több száz megvilágított lampion. A város főterén felállított színpadon a Lesz Vigasz zenekarral utcabálozhattunk hajnalig.

Augusztus 20-án reggel 8 órakor az Alföldi Sárkányok Harca következett. Több csapat mérte össze tudását, profitól a kezdőig, kicsiktől a nagyokig. A verseny végén az „Erős” kategóriában az Újvárosi Sárkányok, a „Vegyes” kategóriában a Rafi csapata került ki győztesen. 13 órakor Bodoki Fodor Zoltán emléktábla avatásra került sor a Dózsa György út 20. szám alatt, ezt követte 14:30-kor Csabai Wagner József születésének 125. évfordulója alkalmából rendezett kiállítás megnyitója a Városi Galériában.

Délután 4 órára érkezett az arató felvonulás a Szabadság térre felállított színpadhoz, ahol ünnepi köszöntőt mondott Batta Attila Viktor, Mezőtúr város alpolgármestere. A történelmi egyházak képviselői megszentelték az új kenyeret, melyet Herczeg Zsolt Mezőtúr város polgármestere vágott fel. 17 órától a XV. Országos Citera és Néptánc Gála vette kezdetét a Szivárvány Népzenei Egyesület jóvoltából.

Mezőtúr város lakossága több programból választhatott ez időszakban is. Bízunk abban, hogy a jövőben megrendezésre kerülő programok is hasonló fogadtatásban részesülnek.

Bodor Márti

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu