Register
Elektronikai hulladékgyűjtés
közélet

Ingyenes lakossági elektronikai hulladékgyűjtést szervez Mezőtúr Város Önkormányzata és az MVK Mezőtúri Városüzemeltetési Kommunális Kft.!
Az elektronikai hulladékgyűjtés lényege, hogy az elektromos árammal, elemmel, akkumulátorral működtetett hulladékok, vagy a számítástechnikával kapcsolatos hulladékok ne kerüljenek a kommunális hulladékok közé. Ezek sokféle egészségre és a környezetre ártalmas anyagokat tartalmaznak, mint az ólom, higany, kadmium, króm. Akadályozzuk meg, hogy valamelyik árokparton, erdőszélen kössenek ki ezek a berendezések.
A lakosság által leadható hulladékok fajtái: a háztartási gépek, kisgépek, számítástechnikai és távközlési berendezések, szórakoztató elektronikai cikkek, elektromos és elektronikus barkácsgépek, játékok, szabadidős és sportfelszerelések (videojátékok, konzolok, automaták), ellenőrző és vezérlő eszközök (füstjelző berendezések, termosztátok), világítótestek, akkumulátorok, elemek.
A begyűjtés napján a begyűjtő pontra mindenki elhozhatja működésképtelen, használaton kívüli, árammal, elemmel, vagy akkumulátorral működő eszközeit, berendezéseit, lemerült akkumulátorait!


Gyűjtés napja:
2013. október 19. 09-12 óráig

Gyűjtés helye: Mezőtúr, Rákóczi u. 40. (Rákóczi úti iskola előtt)

Kérjük a lakosságot, hogy a feleslegessé vált elektronikai eszközeit akár működőképes, akár működésképtelen állapotú, csak a gyűjtőponton tevékenykedő szakképzett gyűjtést végző munkatársainknak adják át, elkerülve ezzel a későbbi szétszerelt, lecsupaszított haszontalanná vált alkatrészek közterületen való megjelenését!

 
Copyright © 2024. MezÅ‘túr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu