Register
Közlemény
közélet
Írta: Bodor Márti   

Mint arról már értesülhettek, Németh Lászlóné, nemzeti fejlesztési miniszter 2013. június 15. napjától 2013. december 14. napjáig Jász-Nagykun-Szolnok megye útügyi miniszteri biztosának nevezett ki. Megtisztelő, díjazásban nem részesülő kinevezésem kapcsán az elkövetkezendő időszakban feladatom összegyűjteni és koordinálni településeink és a lakosság részéről felmerülő igényeket a közutak műszaki állapotának javításával kapcsolatosan. Az útfejlesztésekhez és -felújításokhoz szükséges finanszírozást döntő részben az Új Széchenyi Terv operatív programjai biztosítják. A beruházások fedezetét középtávon főként a megtett úttal arányos útdíj bevételei jelenthetik majd. Augusztus elejétől kezdve folyamatos egyeztetéseket folytatok megyénk járásainak polgármestereivel és az egyes Járási Hivatalok vezetőivel valamint Kovács Károllyal a megyei közútkezelő igazgatójával. Megyénk úthálózatának egy része minőségileg messze alul marad szomszédjainkétól, azonban nem feledkezhetünk meg arról, hogy anyagi erőforrásaink nem elegendőek minden út teljes felújítására, így mérlegelnünk kell és kompromisszumot kell kötnünk egyes esetekben. Különös figyelmet fordítok arra is, hogy a részleges útjavítások és kátyúzások minél időt állóbbak legyenek, ezért több ízben látogattam el személyesen is egy-egy javítás helyszínére. Bár nem egyszer vegyes érzelmekkel távoztam, ennek ellenére továbbra is úgy gondolom, hogy a lakosság érdekében maximális figyelmet érdemel az útjavítások minőségének ellenőrzése, hogy azok a mindenkori technológiai követelményeknek és szabályrendszernek megfeleljenek.

Németh Lászlóné, nemzeti fejlesztési miniszter és dr. Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkárral már több alkalommal folytattam tárgyalást útjaink állapotáról. Ennek eredményeként közel 1 millárd forint plusz útfelújítási támogatás érkezik választó körzetünk kiemelten kritikus állapotú útjaira. Ilyen például a Mezőtúrt és Tiszaföldvárt összekötő 46-os út.
Kérem mondja el Ön is, véleménye szerint térségünkben mely közutak állapota a legkritikusabb és aminek javítása nem várathat magára.
Személyes levelemhez csatolva minden háztartásba el fogok juttatni egy kérdőívet, melynek kitöltésével és díjmentes visszaküldésével Ön is hozzászólhat közutaink állapotához.
A mindennapos fogadóóráim keretein belül továbbra is várom hívásaikat a 20/380-0709-es telefonszámon és elektronikus leveleiket a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre.

 

Forduljon hozzám bizalommal!

Boldog István
országgyűlési képviselő

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu