Register
P Á L Y Á Z A T I K I Í R Á S
oktatás

Mezőtúr Város Önkormányzata csatlakozott a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók, illetve a felsőoktatási tanulmányokat 2014-ban kezdő fiatalok támogatására létrehozott Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2014. évi fordulójához.

A polgármester a 223/2013.(IX.26.) sz.  képviselő-testületi határozat alapján kiírja a

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot 2014. évre, felsőoktatási hallgatók részére.

(„A” típusú pályázat)

 

A pályázatra azok az önkormányzat illetékességi területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű hallgatók jelentkezhetnek, akik felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali tagozatos), alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat, kivéve a középiskolai akkreditált iskolarendszerű felsőfokú szakképzésben részt vevő hallgatókat, a Magyar Honvédség és a fegyveres szervek hivatásos és szerződéses állományú hallgatóit, doktori (PhD) képzésben részt vevő hallgatókat, valamint a kizárólag külföldi intézménnyel hallgatói jogviszonyban álló hallgatókat.

Az ösztöndíj időtartama 10 hónap, azaz két egymást követő tanulmányi félév. Amennyiben az ösztöndíjas hallgatói jogviszonya 2014 őszén már nem áll fenn, úgy a 2014/2015. tanév első félévére eső ösztöndíj már nem kerül folyósításra.

Az ösztöndíj elbírálása kizárólag szociális rászorultság alapján történik.

 

A Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer 2013. évi fordulójától kezdődően az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Bursa Hungarica pályázatok, illetve ösztöndíjak kezelésére kifejlesztett Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (a továbbiakban: EPER-Bursa rendszer) indítja el a pályázatok kezelését. A pályázatbeadáshoz az EPER-Bursa rendszerben egyszeri pályázói regisztráció szükséges. Azok a pályázók, akik a korábbi pályázati évben regisztráltak a rendszerben, már nem regisztrálhatnak újra, ők a meglévő felhasználónév és jelszó birtokában léphetnek be az EPER-Bursa rendszerbe. Amennyiben jelszavukat elfelejtették, az Elfelejtett jelszó funkcióval kérhetnek új jelszót. A pályázói regisztrációt, vagy belépést követően tölthetik fel pályázati adataikat a csatlakozott önkormányzatok pályázói az EPER-Bursa rendszerben. (Elérése: https://www.eper.hu/eperbursa/paly/palybelep.aspx) A személyes és pályázati adatok ellenőrzését és feltöltését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva a települési önkormányzatnál kell benyújtaniuk a pályázóknak. A pályázat csak a pályázati kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együttesen érvényes. A pályázati kiírásban meghatározott valamely melléklet hiányában a pályázat formai hibásnak minősül. A benyújtott pályázatok befogadását az önkormányzatnak az EPER-Bursa rendszerben igazolnia szükséges. A nem befogadott pályázatok a bírálatban nem vesznek részt.

 

 

A pályázat kötelező mellékletei:

 

-          A felsőoktatási intézmény által kitöltött eredeti hallgatói jogviszony-igazolás a 2013/2014. tanév első félévéről

-          Igazolás a pályázó és a vele egy háztartásban élők egy főre jutó havi nettó jövedelméről. (Egy háztartásban élőnek kell tekinteni a pályázó lakóhelye szerinti lakásban életvitelszerűen együttlakó, ott bejelentett lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyeket.)

-          Rövid önéletrajz a pályázó szociális helyzetéről.

 

A pályázat rögzítésének és az önkormányzatokhoz történő benyújtásának határideje: 2013. november 15.

 

A beérkezett pályázatokat az illetékes települési önkormányzat bírálja el 2013. december 14-ig.

 

A települési önkormányzat döntéséről és annak indokáról 2013. december 20-ig az EPER-Bursa rendszeren keresztül elektronikusan vagy postai úton küldött levélben értesíti a pályázókat.

 

 

A polgármester a 223/2013.(IX.26.) sz.  képviselő-testületi határozat alapján kiírja a

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot 2014. évre a felsőoktatási tanulmányokat 2014-ban kezdő fiatalok részére

(„B” típusú pályázat)

 

A pályázatra azok az önkormányzat illetékességi területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű (a 2013/2014. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolás, illetve felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe felvételt még nem nyert, érettségizett) pályázók jelentkezhetnek, akik a 2014/2015. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézményben teljes idejű (nappali tagozatos) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, egységes, osztatlan képzésben, vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni.

A „B” típusú pályázatra jelentkezők közül csak azok részesülhetnek ösztöndíjban, akik 2014-ben először nyernek felvételt felsőoktatási intézménybe, és tanulmányaikat a 2014/2015. tanévben ténylegesen megkezdik.

 

Nem részesülhet támogatásban az a pályázó, aki középiskolai akkreditált iskolarendszerű felsőfokú szakképzésben vesz részt, illetve a Magyar Honvédség és a fegyveres szervek hivatásos és szerződéses állományú hallgatója.

 

Az ösztöndíj időtartama 3 X 10 hónap, azaz hat egymást követő tanulmányi félév. A támogatott pályázók szociális rászorultságát az önkormányzat évente egyszer felülvizsgálja.

Az ösztöndíj elbírálása kizárólag szociális rászorultság alapján történik.

 

A Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer 2013. évi fordulójától kezdődően az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Bursa Hungarica pályázatok, illetve ösztöndíjak kezelésére kifejlesztett Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (a továbbiakban: EPER-Bursa rendszer) indítja el a pályázatok kezelését. A pályázatbeadáshoz az EPER-Bursa rendszerben egyszeri pályázói regisztráció szükséges. Azok a pályázók, akik a korábbi pályázati évben regisztráltak a rendszerben, már nem regisztrálhatnak újra, ők a meglévő felhasználónév és jelszó birtokában léphetnek be az EPER-Bursa rendszerbe. Amennyiben jelszavukat elfelejtették, az Elfelejtett jelszó funkcióval kérhetnek új jelszót. A pályázói regisztrációt vagy belépést követően tölthetik fel pályázati adataikat a csatlakozott önkormányzatok pályázói az EPER-Bursa rendszerben. (Elérése: https://www.eper.hu/eperbursa/paly/palybelep.aspx) A személyes és pályázati adatok ellenőrzését és feltöltését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva a települési önkormányzatnál kell benyújtaniuk a pályázóknak. A pályázat csak a pályázati kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együttesen érvényes. A pályázati kiírásban meghatározott valamely melléklet hiányában a pályázat formai hibásnak minősül. A benyújtott pályázatok befogadását az önkormányzatnak az EPER-Bursa rendszerben igazolnia szükséges. A nem befogadott pályázatok a bírálatban nem vesznek részt.

 

A pályázat kötelező mellékletei:

 

-          Iskolalátogatási igazolás, vagy az érettségi bizonyítvány másolata.

-          Igazolás a pályázó és a vele egy háztartásban élők egy főre jutó havi nettó jövedelméről. (Egy háztartásban élőnek kell tekinteni a pályázó lakóhelye szerinti lakásban életvitelszerűen együttlakó, ott bejelentett lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyeket.)

 

-          Rövid önéletrajz a pályázó szociális helyzetéről.

 

A pályázat benyújtási határideje: 2013. november 15.

 

A települési önkormányzat 2013. december 14-ig saját maga bírálja el a beérkezett pályázatokat.

 

A települési önkormányzat döntéséről és annak indokáról 2013. december 20-ig az EPER-Bursa rendszeren keresztül elektronikusan vagy postai úton küldött levélben értesíti a pályázókat.

 

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjról bővebb felvilágosítás kapható a www.emet.gov.hu Internet címen, vagy a Polgármesteri Hivatal Hatósági Irodáján.

(dr. Csányi István 56/551-927)

 

Mezőtúr, 2013. október 10.

Herczeg Zsolt

polgármester

 

 

 

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu