Register
Csoda-vár napok a Csoda-vár óvodában

2013.október 14-18-a között negyedik alkalommal rendeztük meg óvodánkban az ősz búcsúztató Csoda-vár napokat, mely sokszínű gazdag programokkal várta az óvodánkba járó gyermekeket és szüleiket. A programjaink között voltak hagyományos illetve új elemek is, úgy érezzük minden gyermek és felnőtt megtalálta a számára kedves, felejthetetlen pillanatot. A hét csúcspontja a több mint húsz éves múltra visszatekintő „Alma-bál” és záró rendezvénye az Alma együttes koncertje volt.

14-én reggel a Cirmi csoportos gyerekek vidám őszi hangulatú dalokkal, mondókákkal körbejárták a csoportokat átadták a hét programját és ezzel kezdetét vette a Csoda-vár hét, melyet Gomba csoportos gyerekek, Kiszely Erika néni vezetésével, tánccal, dallal nyitottak meg.

A többi csoportban is lázas munka folyt, szorgos kezek készülődtek, a szülők, gyerekek közös munkájának eredményeként, szebbnél-szebb „Csoda-várak” születtek, melyet minden csoport a folyosón helyezett el. Kézműves délutánok keretében a nagyobbak újrahasznosítható, különféle természetes anyagokból, termésekből, gyümölcsökből, zöldségfélékből játékokat, őszi díszeket, kopogtatókat készítettek. Az elkészült alkotásokat hazavitték, ill. a folyosón csodálhattak meg az arra járók.

Ünnepek előtt hagyomány óvodánkban, mint otthon, a sütés, főzés: a központi téma ebben az évben is az ősz legkedveltebb gyümölcse az alma volt, a gyerekek kóstolták, sütötték, aszalták, kompótot főztek, almás lepényt, rétest, palacsintát sütöttek, mellyel a szülőket is vendégül látták a közös programokon.

A készülődés mellett kiemelt szerepe volt a zenének, versnek mondókázásnak, vendégünk volt az Iringó citera zenekar, akik vidám őszi dalokkal kedveskedtek a gyerekeknek és szüleiknek, a közös ének, tánc mindenkinek felejthetetlen pillanatokat szerzett.

A gyerekek örömére ebben az évben is lehetőségük volt népi versenyjátékokban összemérni erejüket, volt rönkhúzás, dióval egyensúlyozás, tökgurítás, kukoricamorzsolás, csutkavár építés és sok egyéb vidám játék.

Alma-bálunkat a torna szobában rendeztük meg, egy szem alma volt a belépő, melyet hagyományainkhoz híven a felnőttek közös őszi dalcsokra nyitott meg. A gyerekek is lelkesen bekapcsolódtak és elmondták, elénekelték legkedvesebb veresiket, dalaikat. Az óvó nénik egy kedves őszi mesejátékkal kedveskedtek gyerekeknek. A bálunkat természetesen egy közös tánccal zártuk, majd minden csoport elfogyasztotta az erre a napra készített süteményeit, a gyümölcstálak finomságait.

A Csoda-vár hetünk záró programja a gyermekek számára újdonságot jelentett. A Városi könyvtár TÁMOP-3.2.13/1-2012-0318 a Sokszínű Könyvtár pályázata lehetőség teremtett az Alma együttes meghívására, így az ők fergeteges koncertje zárta ezt a csodálatos hetet, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni. Továbbá szeretnénk köszönet mondani az Iringó citera zenekarnak és Kiszely Erikának valamint a kedves szülőknek, akik nagyon sokat segítettek a Csoda-vár hetünk sikeres megrendezésben.

A Csoda-vár óvoda kollektívája

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu