Register
A JÁSZKUN VILÁG – 2013. Gyermek és Ifjúsági Művészeti Szemle
Túron túl

A JÁSZKUN VILÁG – 2013. Gyermek és Ifjúsági Művészeti Szemle döntőjét tartották 2013. november 23-án a Művelődési Ház és Könyvtár épületében, Martfűn.

A közel 300 gyermek és fiatal legnagyobb megmérettetésére szombaton került sor. A nagy izgalommal készülődő versenyzők között akadt, aki először és volt, aki már többször jutott el a döntőig.

Így volt ezzel a Szivárvány Népzenei Egyesület és a Bárdos Lajos Művészeti Iskola tanulója, Bíró Dániel citerás szólista valamint a Tücsök citerazenekar is. Az idei döntőben is sikerült kiválóan szerepelniük, Bíró Dániel oklevél elismerésben részesült, a Tücskök hangszeres népzene kategóriában ismét NÍVÓDÍJ-at nyertek.

……………………………………………………………………………………………………………………...

A martfűi döntőből a Tücskök a vajdasági Törökbecse (Mezőtúr egyik testvérvárosa) felé vették az irányt, ahol a X. Ricsaj Népművészeti Találkozón vettek részt a Szivárvány zenekarral együtt. A vendéglátó Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület ez alkalommal is egy magas színvonalú műsort szervezett. A helyi művelődési ház színháztermében telt ház előtt szerepelhettek a meghívott népzenészek és tánccsoportok. A műsort jó hangulatú közös vacsora követte.

Ezúton is köszönetet mondunk a lehetőségért, hogy Mezőtúr kulturális delegációjaként részt vehettünk a törökbecsei eseményen, valamint az önzetlen, baráti vendéglátásért, amelyben minden alkalommal részünk van Becsén. Találkozunk jövőre Mezőtúron!

 

Csíder István

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu