Register
Megkezdődött a Mezőtúr – Tiszaföldvár út felújításának második üteme
Írta: Bodor Márti   

Ahogy arról már korábban hírt adtunk átadásra került 2013. decemberében a Tiszaföldvár – Mezőhék közötti útszakasz, ami a Tiszaföldvártól Mezőtúrig tartó útfelújítás első üteme volt.

Boldog István országgyűlési képviselő, Sági István országgyűlési képviselő és Herczeg Zsolt Mezőtúr város polgármestere 2014. január 22-én sajtótájékoztató keretein belül jelentette be, hogy Mezőtúr irányából folytatódik a kivitelezés.

A sajtótájékoztatón Boldog István képviselő úr elmondta a most induló beruházás a Mezőtúr belterületi táblától kezdődően egy 5,9 km hosszú szakaszt érint, amiről elmondható, hogy a legrosszabb és legveszélyesebb szakasza az útvonalnak. Várhatóan április végén kerül sor ennek az útszakasznak az átadására. Az idei költségvetésnek köszönhetően remények szerint tovább folytatódik majd a felújítás és így a fennmaradó 9 kilométeres szakaszon is járhatóvá válik az út. Képviselő úr elmondta, hogy a már elkészült és a jelenleg felújításra váró szakasz költsége mintegy 800 millió forint. Az önkormányzati pályázatok mellett a körzet egyik legnagyobb sikere ez a beruházás, mivel egy 30 éve felújításra váró útszakasz újul meg.

Herczeg Zsolt Mezőtúr város polgármestere elmondta Mezőtúr számára óriási jelentőségű ez a beruházás. Sokan érkeznek a városba, akik elmondják milyen szép város Mezőtúr, de sajnos az ide vezető utak állapota nagyon rossz. Nem csak Mezőtúr és Tiszaföldvár települések számára fontos ez az útvonal, hanem a régió számára is.

Polgármester úr megköszönte Boldog István képviselő úr munkáját és elmondta bízik abban, hogy 2014. április 6. után is együtt tudnak dolgozni a térség érdekében.

Bodor Márti

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu