Register
Fejes Imre születésének 117. évfordulója
Írta: Bodor Márti   

Krizsánné Piroska szervezésében ismét Fejes Imrének, a Mezőtúrról elszármazó zeneszerző születésének évfordulójára emlékeztünk 2014. március 19-én a Mesekert Óvodában.

Krizsánné Piroska a Mezőtúri Városi Televíziónak elmondta, ez a megemlékezés annak hatására jött létre, hogy sok évig méltatlanul elfelejtett volt a zeneszerző. Fejes Imre az alsórész szülötte volt, így került az alsórészi Kiss János utcai épületre az emlékmű, mivel az eredeti szülőházat a 60-as években lebontották.

 

 

A szeles idő ellenére a megemlékezést az emlékmű előtt tudták megtartani. Elsőként Batta Attila Viktor alpolgármester mondott köszöntőt. Kihangsúlyozta, hogy a jövő kiszámíthatatlan, a múlt pedig egy kincsestár, amelyből bölcsességet, tapasztalatot lehet meríteni. A mai rohanó világban nagyon fontos ennek ápolása.

Majd Hegedűsné Fehér Edit a Mesekert tagóvoda vezetője osztotta meg az érdeklődőkkel ünnepi gondolatait. Elmondta nagy örömmel fogadták 2010-ben, hogy az emlékmű náluk lesz elhelyezve. Ezt az óvodások is becsben tartják, a megemlékezésekre minden évben készülnek. Ezen a napon is egy táncos énekes produkciót adtak elő a kisóvodások.

Az óvodások után Éger Ádám református lelkész, vallástanár emlékezett az elhunyt nótaszerzőre, beszéde alatt jobban megismerhettük Fejes Imrét és munkásságát. A megemlékezések után Petróczki Csaba énekes Fejes Imre nótáival emlékezett a művészre, őt kísérte Berczeli Endre zongorán. Az eseményen részt vett Fejes Imre fia, Fejes Zoltán, aki elmondta csodálja Mezőtúrt és Mezőtúr lakosságát. Sajnos a dübörgő világban a nótázás egyre jobban kihal, megtisztelőnek érzi, hogy Mezőtúron ennyit tesznek azért, hogy tovább éljen a magyar nóta.

A műsort követően az emlékezés koszorúinak, virágainak elhelyezése következett az óvoda falát ékesítő Fejes Imre emléktáblánál, melyet Mezőtúr város Önkormányzata és Mezőtúr Művészeti Közalapítványa állíttatott.

Bodor Márti

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu