Register
Egészségügyi, szociálpolitikai, oktatásügyi projecteket felügyel Mezőtúr Város új alpolgármestere
közélet

Mint ismert, Mezőtúr Város Önkormányzata szeptember 29-i soros ülésén minősített többséggel megválasztotta új alpolgármesterét, Batta Attila Viktort. A nemrégiben megválasztott alpolgármestert kérdeztük a felkérésről és a feladatokról.


– Polgármester úr egyetlen jelöltje ön volt. Milyen érzéseket váltott ki önből ez a felkérés?
– Valóban történt egy megkeresés Polgármester úr részéről, hogy a testületből engem tart alkalmasnak a feladatra és velem szeretne a továbbiakban együtt dolgozni. Tisztelettel elfogadtam ezt a megtisztelő felkérést. Sok gondolat kavargott bennem a megkeresés után. Tanárként dolgoztam egész életemben, ez a hivatásom és hiányozni fog a tanítás. De ez most egy teljesen más irányú munkakör, más kihívásokkal és elvárásokkal, amelyeknek minden tudásommal igyekszem majd megfelelni.


– Ön főállású alpolgármesterként fog dolgozni. Mennyiben változik meg a munkaköre?
– Igen, főállású alpolgármesterként fogom végezni a munkámat, mert elődöm példájából okulva el kell ismerni, hogy ez a tisztség egy teljes embert kíván. A tanítást tehát be kell fejeznem. Az eddigi képviselői munkámtól is eltérő lesz a feladatom. Míg képviselőként egy előkészített anyagot tárgyaltunk, véleményeztünk és döntöttünk róla, alpolgármesterként viszont az előkészítések, a tárgyalások, a kutatások, a különböző megállapodások időszaka következik számomra.


– Eddig a Művelődési, Oktatási és Sport bizottság elnökeként dolgozott. Megtarthatta pozícióját, vagy ez összeférhetetlen jelenlegi munkájával?
– Természetesen alpolgármesterként nem lehetek bizottsági tag. Éppen ezért történt néhány személyi változás a bizottságok összetételében. Szűcs Dániel képviselő úr váltott engem a MOS bizottságban, tagként Patkós Éva segíti a bizottság munkáját. Patkós Lajos a Pénzügyi, Városfejlesztési és Környezetvédelmi bizottság és az Egészségügyi és Szociális bizottság tagja lett Patkós Éva helyett.


– Milyen feladatokat bízott önre a Polgármester úr?
– Az egészségügyi, a szociálpolitikai, az oktatásügyi projektek, felújítások, és az ezekhez tartozó kérdéskörök tartoznak majd hozzám. Természetesen, ha Polgármester úr elfoglalt, vagy munkája miatt nem tartózkodik Mezőtúron, akkor őt is helyettesítenem kell.

Szabó Ferenc

 
Copyright © 2024. MezÅ‘túr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu