Register
Tájékoztató a képviselő-testület 2011. október 27-ei soros ülésének döntéseiről
közélet

A képviselő-testület elfogadta Mezőtúr Város Önkormányzatának 2012. évi belső ellenőrzési tervét, melynek fő területe a fenntartóra háruló feladatok végrehajtásának ellenőrzése.

A képviselő-testület az elmúlt évek intézményi és hivatali átszervezését követően, valamint a jogszabályváltozások függvényében több önkormányzati rendeletét felülvizsgálta.

***

Elfogadták a Túri Vásár szervezője, a Mezőtúri Közművelődési és Sport Közhasznú Nonprofit Kft. szakmai és pénzügyi beszámolóját a 2011. évi rendezvényről. A beszámoló javaslatokat is tartalmaz a jövőre vonatkozóan a még sikeresebb programsorozat lebonyolítása érdekében.

***

A városi és térségi programok összehangolása kiemelt fontossággal bír, ezért meghatározták a jelentősebb helyi önkormányzati rendezvények időpontjait az elkövetkező 3 évre vonatkozóan:

Túri Vásár: 2012. augusztus 12., 2013. augusztus 11., 2014. augusztus 10.

Városnapi rendezvények: 2012. május 18-20., 2013. május 17-19., 2014, május 16-18.

A Túri Vásár újabb 3 évre elnyerte a „Jász-Nagykun-Szolnok Megye turisztikai Védjegye” címet.

***

A képviselő-testület leghatározottabban visszautasította Kertész Ákos 2011. augusztus 19-én az Amerikai Népszavában megjelenő cikkében megfogalmazott megnyilvánulását, gondolatait és elítélt minden hasonló, a magyarság ellen tett kijelentést.

***

Bővítették a Mezőtúri Ipari Park Kft. tevékenységi körét a társaság bevételeinek növelése, illetve a kft. fejlődése érdekében.

***

Pályázatok:

A törvényi változások kapcsán módosították Mezőtúr Város Önkormányzata Közbeszerzési Szabályzatát.

***

Az Önkormányzat tulajdonosi hozzájárulását adta a Közművelődési és Sport Kft. LEADER pályázatának benyújtásához, melynek keretében a Városi Sportcentrumban 2 db vizesblokk felújítását és tervezik elvégezni.

***

A Csillagösvény Hagyományőrző Egyesület is tulajdonosi hozzájárulást kért LEADER pályázatához. Az egyesület a Városi Sportcentrum területén található volt lőtér íjászpályává történő átalakítását és a kiszolgáló épületek felújítását szeretné megvalósítani. A képviselő-testület hozzájárulását adta a tervezett fejlesztéshez.

***

Zárt ülésen: A polgármester felhatalmazást kapott az önkormányzati víziközmű vagyonát érintő jogszabályi változások következtében a jövőbeni kezelésére vonatkozó tárgyalások lefolytatására.

dr. Boldog Szilvia

aljegyző

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu