Register
Felhívás
közélet

Tájékoztatjuk az ingatlantulajdonosokat, hogy az ingatlanjaik előtt lévő kisfeszültségű elektromos vezeték biztonsági övezete környezetében lévő fák, bokrok ágait az ingatlan tulajdonosa (kezelője) köteles rendszeresen eltávolítani, ha azok a szabadvezeték biztonsági övezet határát, illetőleg az adott feszültségű vezetékre vonatkozó veszélyzóna határát elérik. A kisfeszültségű vezetékeknél ez a távolság 1,25 méter.

 

 

 

 

 

A lehetséges áramütéses balesetek elkerülése érdekében, amennyiben a kötelezettek nem végzik el a fenti rendeletek által meghatározott gallyazási tevékenységet, az E.ON minden olyan növényt eltávolít – kertészeti, növényvédelmi, esztétikai érdekek figyelembe vétele nélkül – a vezetékeik biztonsági övezetéből, amelyek balesetveszélyt jelentenek, illetve veszélyeztetik az áramellátást.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az E.ON által levágott gallyakat, ágakat, növénymaradványokat, a helyi település környezetvédelméről szóló 21/2005.(VII.8.) önkormányzati rendeletnek megfelelően a közterületről szállítsák el, vagy készítsék elő a közszolgáltató által szervezett és meghirdetett zöldhulladék gyűjtő akcióban történő elszállításra.

 

 
Copyright © 2024. MezÅ‘túr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu