Register
kultúra


Testvértelepülési Találkozó 2013.
kultúra

 

 

Mezőtúr Város Önkormányzatának az EACEA által az „Európa a Polgárokért” Program keretében kiírt Testvérvárosok Polgárainak Találkozói pályázata 2013. tavaszán sikeres elbírálásban részesült. Az elnyert támogatásból az Önkormányzat tesvértelepüléseinek részére találkozót szervez, amelynek időpontja 2013. augusztus 9-12. A rendezvénynek a már hagyományként városunkban zajló arTÚR Művészeti Fesztivál és az azt záró Túri Vásár nyújt ünnepi keretet. Vendégek érkeznek erdélyi tesvérvárosainkból Sepsiköröspatakról, Kálnokról és Árkosról, a németországi Weida-ból, a szerb Törökbecséről, a lengyelországi Makow-ról, de örömmel fogadták el meghívásunkat az olaszországi Canelli városában is.

 

Bővebben...
 
Húsvét a családomban
Írta: Bodor Márti   

Boldog István országgyűlési képviselő által meghirdetett "Húsvét a családomban" című rajzpályázat kiállítás megnyitójára került sor 2013. március 28-án a Közösségi Házban. A pályázatot minden választókerületben meghirdették, a legtöbb rajz Mezőtúrról érkezett. Boldog István az Index Tv-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy a város összes általános iskolája indult a pályázaton több mint 170 gyermektől több mint 180 alkotás érkezett.

Bővebben...
 
Fejes Imrére emlékeztünk
Írta: Bodor Márti   

Méltóképpen emlékeztünk a Mezőtúrról elszármazott Fejes Imre zeneszerző születésének 116. évfordulójáról 2013. március 18-án. A megemlékezést a Kiss János út 64. szám alatti Mesekert Óvodában rendezték, ahol a zeneszerző, oboaművész emléktáblája áll.

Bővebben...
 
Itt a farsang áll a bál…avagy farsang a Közösségi Házban
Írta: Bodor Márti   

Idén február 16-án délután ismét megrendezésre került a Közösségi Ház farsangi mulatsága.
Aki kedvet érzett hozzá az jelmezbe bújhatott és megmutathatta magát a zsűrinek és a közönségnek.

Bővebben...
 
Borzi Vivien - Mezőtúrról a fotók világába
Írta: Bodor Márti   

Borzi Vivien neve már sokak számára ismerősen csenghet nem csak Mezőtúron, hanem az egész országban. „A fotózás számomra nem csak munka, hanem szerelem is” – áll weboldala bemutatkozó anyagában. Abban a szerencsés helyzetben van, amiről sokan csak álmodnak, munkája a hobbija és talán ezért is folyamatosak a felkérései. Pályafutásáról kérdezem városunk szülöttjét, Borzi Vivient.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 12
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu