Register
közélet


Hirdetmény
közélet

Mezőtúr Város Képviselő-testülete 2012. március 29-ei soros nyilvános ülésén önkormányzati rendeletet alkotott

-         az önkormányzat tulajdonáról és a vagyonnal gazdálkodás szabályairól,

-         a közterületek elnevezéséről és jelöléséről,

-         a közterületen történő szeszesital fogyasztás korlátozásáról szóló 19/2011.(X.12.) önkormányzati rendelet módosításáról,

-         önkormányzati rendeletek hatályon kívül helyezéséről,

-         Mezőtúr Város Önkormányzata az átmeneti gazdálkodásról szóló 25/2009.(XII.25.) önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezéséről,

-          a települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról szóló 25/2007.(XII.21.) önkormányzati rendeletet módosításáról.

A rendeletek teljes szövege megtekinthető a Polgármesteri Hivatal Mezőtúr Polgármesteri Kabineténél, valamint a városi könyvtárban.

A rendeletekről – térítés ellenében – fénymásolatot a Városháza portáján lehet igényelni.

Mezőtúr, 2012. április 6.

dr. Szűcs Attila

jegyző

 
Tájékoztató a kistérségi együttműködés tapasztalatairól
közélet

A Berettyó-Körös Többcélú Társulás 2011. évi működéséről szóló tájékoztatót megismerte és elfogadta a képviselő-testület. A többcélú társulást Mezőtúr, Túrkeve, Mesterszállás, Kétpó, Mezőhék önkormányzatai alkotják. A kistérségi társulás legfőképpen fejlesztési, belső ellenőrzési, illetve szociális feladatok, továbbá ezen intézmények fenntartási feladatainak ellátásában működik együtt. A többcélú társulás munkaszervezete látja el a társulás titkársági, pénzügyi feladatait. Meg kell említeni a KEOP 1.3.0 ivóvíz minőségjavító programot, amely összességében milliárdos fejlesztést jelent az ivóvíz szolgáltatás terén a társulás tagjai és területén élő lakosok számára. A kistérségi társulás önkormányzatai 2011-ben is - az előző évekhez hasonlóan – együtt jelentek megjelent az Utazás kiállításon, bemutatva a környék turisztikai lehetőségeit. 2013. január 1-jétől jogszabályváltozás folytán megváltozik a kistérségek és a többcélú társulások szerepe, de ennek pontos részletei még nem ismertek.

 
Tűzgyújtási tilalom
közélet

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium által kiadott, 2012. március 11-én érvénybe lépett, az országos tűzgyújtási tilalom elrendeléséről szóló miniszteri határozat értelmében az ország teljes területén lévő erdőkben és fásításokban, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belül tilos tüzet gyújtani. A tilalom érvényes a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyekre, valamint a közút és vasút menti fásításokra is. Tilos továbbá a parlag- és gazégetés. A miniszteri határozat továbbá felhívja az erdőkben, a mezőgazdasági területen dolgozók, valamint a közúton és vasúton utazók figyelmét, hogy égő cigarettát és dohányneműt ne dobjanak el, azt minden esetben oltsák el. Aki a fent említett rendelkezést megszegi, és azzal tüzet idéz elő, illetve, ha az oltási tevékenységben a tűzoltóság beavatkozása is szükséges, az a 259/2011. (XII.7.) Korm. rendelet 1. melléklet 1. és 2. pontja alapján 100 000 – 3 000 000 forintig terjedő tűzvédelmi bírsággal sújtható.

Herczeg Zsolt

polgármester

 
Megújul mezőtúri szennyvíztisztító telep
közélet

Mezőtúr Önkormányzat „A mezőtúri környezetveszélyeztető szennyvízkezelés átalakítása biztonságos, a természeti környezetet óvó, magas színvonalú, gazdaságosan üzemeltethető technológiával, az iszapkezelés megoldásával” című projektje 2012 tavaszán érkezett a kivitelezés szakaszába, ezzel megkezdődik a szennyvíztisztító telep átalakítása. A 625 M Ft összértékű beruházást mintegy 500 M Ft értékben az Európai Unió Kohéziós Alapja és a hazai központi költségvetés támogatja, a maradék költséget az Önkormányzat egyéb forrásból, részben EU Önerő Alapból finanszírozza.

Bővebben...
 
Mi lesz a sorsa a kórháznak?
közélet

Előző számunkban megjelent beszélgetésből megtudhattuk, hogy veszélyben van az aktív ellátás a mezőtúri kórházban, és hogy a város- és a kórházvezetés mindent megtesz azért, hogy ez ne történhessen meg. Az azóta eltelt hetek új fejleményeket hoztak, ezekről beszélgettünk Herczeg Zsolt polgármester úrral.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 31 32 33 34 35 36 37 Következő > Utolsó >>

31. oldal / 37
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu