Register
közélet


Pályázati kiírás
közélet

Mezőtúr Város Önkormányzata pályázatot hirdet Mezőtúri Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda, Pedagógiai Szakszolgálat és Könyvtár igazgatói munkakör betöltésére

A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony.

Bővebben...
 
„Leállt fogaskerekeket kell most újraindítani…”
közélet

Mezőtúr város önkormányzata azon dolgozik, hogy Mezőtúron ismét beindulhasson a felsőoktatás. Így került kapcsolatba a Gál Ferenc Hittudományi Főiskolával. Az elképzelésekről és a jövőről beszélgettünk Dr. Kozma Gáborral a főiskola rektorával, Herczeg Zsolt polgármesterrel és Dr. Dávidházy Gábor professzor úrral.

Bővebben...
 
Nagykunsági Főcsatorna mellettes területeinek vízrendezése
közélet

Európai Uniós támogatásból elindult a Nagykunsági főcsatornát kísérő övcsatornarendszer (szivárgó) fejlesztése a Mezőtúr-Törökszentmiklós térségben. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a beruházást 358 968 463 forintból valósítja meg, melyet teljes egészében a Magyar Állam és az Európai Unió (Észak-Alföldi Operatív Program) finanszíroz. A fejlesztéssel kapcsolatos kérdéseinkre Horváth Béla, a KÖTI-VIZIG műszaki igazgató-helyettese válaszolt.

Bővebben...
 
2012. évi Startmunka program
közélet

Mezőtúr Város Önkormányzata a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Mezőtúri Kirendeltségéhez pályázatot nyújtott be, a közfoglalkoztatás céljából Startmunka programra. Az önkormányzat öt támogatott programra pályázik.

Bővebben...
 
A kommunális és az építményadó emelés
közélet

A képviselő-testület a 2011 nyarán a banki folyószámlahitel felvételekor a bank kérésére elfogadott egy intézkedési tervet, amelyben kiadáscsökkentést és bevételnövelést – ezek között helyi adók emelését - irányzott elő. Mivel ezen intézkedések nélkül nem kapott volna hitelt és így a működőképességét, fizetőképességét nem tudta volna megőrizni.    
A képviselő-testületnek ezért úgy kellett döntenie, hogy a 2012. évben emeli a helyi adók mértékét. A lakástulajdon és családi ház után fizetendő kommunális adó 6000 Ft/ ingatlan. Az építményadó –amely a nem lakás céljára szolgáló épületet, épületrészt, építményt, üdülésre, pihenésre alkalmas épületet terheli - 380 Ft / ingatlan lesz. Az érintett adóalanyok a Polgármesteri Hivataltól hamarosan megkapják az erről szóló értesítést.

dr. Szűcs Attila
jegyző


 
<< Első < Előző 31 32 33 34 35 36 37 Következő > Utolsó >>

34. oldal / 37
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu