Register
közélet


Vasutas nyugdíjas klubok országos találkozója Mezőtúron.
közélet

A Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége - VNYKOSZ - mezőtúri klubjainak régi vágya teljesült 2012. november 16 - dikán. Molnár Sándor Kistérségi Vezető és munkatársai - szinte a klubok megalakulása óta - keresték a lehetőséget, hogy a nyugdíjasok rendezvényeinek, összejöveteleinek méltó épületet, helyiséget találjanak. Hosszú utánajárással - és Mezőtúr Város segítségével - valóra vált a terv: a Mezőtúr és Környéke Nyugdíjasok Kistérségi Civil Társulása és a Mezőtúr és Környéke Civil összefogás Fórum - CÖF - nyugdíjas tagjai birtokba vehették, az Újváros XIII. út 11. szám alatti úgynevezett „Színpados Iskolát".

Bővebben...
 
Testvértelepülési Találkozó

Ahogy arról már hírt adtunk Mezőtúr Város Önkormányzatának az EACEA által az „Európa a Polgárokért” program keretében kiírt Testvérvárosok Polgárainak Találkozói pályázata pozitív elbírálásban részesült. Az elnyert támogatásból, amelynek összege 9000 Eur, az önkormányzat testvértelepülései részére 2013. augusztus 9-12. között találkozót szervezett. A külföldről érkező vendégek száma meghaladta a 90 főt, amelyek közül 60 fő diákokból, a további létszám pedig az őket kísérő tanárokból, szülőkből, városvezetőkből tevődött össze. Így a Mezőtúri Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat Kossuth Lajos és Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Iskolája által delegált 6 diákból és 2 tanárból álló csoporttal, kísérőkkel, illetve a mezőtúri városvezetőkkel kiegészülve a találkozó állandó résztvevőinek száma 110 fő volt.

Bővebben...
 
Tourinform iroda hírei

 

 

5400 Mezőtúr, Kossuth tér 1.
Tel.: 56/550-637 Tel./Fax: 56/350-901
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A rengeteg, színes nyári program után immár beköszöntött az ősz és ezzel együtt sajnos a rossz idő is. Ennek ellenére városunk továbbra is változatos és szórakoztató programokkal várja az érdeklődőket!

Bővebben...
 
Túri Vásár alatt...
Írta: Bodor Márti   

A Túri Vásár kísérő rendezvényeként lett megrendezve immáron VI. alkalommal a Haj, Smink és Körömdíszítő verseny a Városi Sportcentrumban.

Bővebben...
 
Államalapítás ünnepe Mezőtúron
Írta: Bodor Márti   

Idén is több programot szervezett Mezőtúr Város Önkormányzata az államalapítás ünnepe alkalmából.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

7. oldal / 37
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu