Register
oktatás


Török diákok Mezőtúron
oktatás
Írta: Bodor Márti   

 

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk a Mezőtúri Közoktatási és Közgyűjteményi Intézmény, a Comenius Iskolai Együttműködések EU-s pályázatán (The Living Blanket) 20.000 eurót nyert, amelyhez Mezőtúr Város Önkormányzata 1,14 millió forintot biztosított előfinanszírozásra. Ennek eredményeképpen 2012. november 30-án a Török iskola igazgatója és a projekt szakmai vezetője látogatott el városunkba, ismerkedő, előkészítő látogatásra.

Bővebben...
 
Városi pedagógusnap
Írta: Bodor Márti   

 

Mezőtúr Város Önkormányzata 2013. június 7-én, a Közösségi Ház Nagytermében köszöntötte Pedagógusnap alkalmából a városunkban dolgozó óvónőket, tanítókat, tanárokat, dajka néniket, a munkájukat segítő technikai dolgozókat és mindazokat, akik bármely területen támogatták a fiatalság nevelését.

Bővebben...
 
Érettségi találkozó 1958 — 2013.
oktatás

Mi, a fotón látható öregdiákok június 1-én érettségink 55. évfordulóján ismét találkozóra gyűltünk össze régi, kedves iskolánkba;` hogy visszaemlékezzünk ifjúságunk legszebb éveire. /Csíkász Józsi hiányzik a képről, mert később érkezett./ Örömmel és izgatottan vártuk, hogy újra láthassuk egymást, hiszen már 5 esztendő elszaladt az utolsó találkozás óta, és bizony közben sajnos tovább fogyatkoztunk. Megtartottuk az osztályfőnöki órát, melyen, mint anno dacumal, a katedrán láthattuk, hallgathattuk nagyra becsült dr. Dobos István IV/A, dr. Gombás István IV./B osztályfőnökeinket, dr. Sebestyén Istvánné /Ica néni/ tanárnőnket.

Bővebben...
 
Katolikus iskolák találkozója Mezőtúron
oktatás


2013. április 25-én került megrendezésre az első „Játékos komplex tanulmányi verseny” Mezőtúron, az újjáépült Szent István Katolikus Általános Iskolában a környék katolikus iskoláinak alsó tagozatos tanulói körében. A versenyben részt vett a békéscsabai Savio Szent Domokos Katolikus Általános Iskola és Óvoda, a szentesi Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda, a gyomai Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda valamint a mezőtúri házigazda Szent István Katolikus Általános Iskola és Óvoda.

Bővebben...
 
„Nagyhét” a Telekiben
oktatás

 

„Kérdeztem B-t, kik tanítják? … Már sajnos alig van közös ismerősünk rajtatok kívül.  Nem baj, mert látom rajta és beszéltem az anyukájával, hogy boldog, ez a Teleki még mindig nagyon tud adni olyan pluszt, amit nem tudsz mérni sehol és semmivel.” Egy 85-ben érettségizett tanítvány írta, aki eljött kilencven kilométerről, hogy megnézze egykori óvodását az egyik műsorban szerepelni. És a lényeget mondta ki. Dicsekedhetnénk azzal, hogy egy héten belül két olyan programot is tartottunk, amilyet közelben-távolban sem, igaz lenne. Fontosabb viszont az, hogy valaki meglátja: a harminc évvel ezelőtti őt (és minket!) útnak indító szellemiség, minőség még ma is létezik, az iskolaügyet is benyelni készülő vadkapitalizmus viszonyai között is.

Az újság kérésére mi magunk írunk a programokról, a kölcsönös interjú formáját választottuk.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

4. oldal / 17
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu