Register
oktatás


Géniusz könyvek
Írta: Bodor Márti   

96 db könyv érkezett egy hete Mezőtúrra a Mezőtúri Közoktatási és Közgyűjteményi Intézmény (MKKI) Tehetségpont tulajdonába a Géniusz Projekt keretében, teljesen ingyenesen. Az országban egy felhívásra lehetett gyors reagálással megrendelni a Tehetségpontoknak a Géniusz sorozat köteteit. A könyveket megrendelők úgy gondolom, sokat gazdagodhatnak a tehetségsegítés szakmai munkájának támogatását szolgáló kiváló írásokkal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bővebben...
 
Megújult a Katolikus Iskola
Írta: Bodor Márti   

Az idei tanévet már az új épületszárny birtokában kezdhették meg a Szent István Katolikus Általános Iskola diákjai. Az épületről Horváth Róbert iskolaigazgatóval beszélgetünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bővebben...
 
25 év után újra TELEKISEK lettünk
Írta: Bodor Márti   

25 év után újra TELEKISEK lettünk

2012. szeptember 22.

 


„S míg lábunk szentelt küszöbödre hág,

Úgy érezzük, körödben újra áthat

A szívedből áradó ifjúság.” (Tóth Á.)

 

 

 

 

 

Bővebben...
 
Suli-Buli a Rákóczi Suliban
Írta: Bodor Márti   

Idén második alkalommal, szeptember 23-án rendezte meg a Rákóczi Úti Általános Iskola a Suli-Buli elnevezésű vigasságát. Az iskola tanítói egy kellemes délelőttre invitáltak kicsiket és nagyokat egyaránt.

 

 

 

 

 

 

 


Az udvaron több programot sorakoztattak fel: kézműves foglalkozásokat, mesterségeket próbálhattak ki a gyerekek. Megismerhették az origami technikáját, készíthettek fülbevalót, ajtódíszeket, gyöngyből ékszereket. Rajzfilmkészítő animátor segítségével a gyerekek saját rajzaiból videót készítettek. Mindezek mellett volt hintózás, vattacukor, lángos. Az osztályok főzőversenyen is összemérhették egymással tudásukat. Az elkészült ételeket 3 tagú zsűri bírálta, majd az első 3 helyezettet díjazta. Hogy a szülők se maradjanak mozgás nélkül apa-fia foci bajnokságot rendeztek, ami igen nagy sikert aratott mind a két korosztályban.

Dr. Siposné Varga Ildikó, a rendezvény főszervezője elmondta, hogy hagyományt szeretnének ebből a rendezvényből teremteni, minden évben ősszel számíthatnak majd az iskolások ilyen jó hangulatú Suli Buli megtartására.

Bodor Márti

 
Vendégek a Kossuth iskolában
Írta: Bodor Márti   

2012. szeptember 22-én az MKKI Kossuth Lajos Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Iskolája volt az egyik helyszíne a KOKOSZ Oktatóközpontok Országos találkozójának. A vendégeket Herceg Zsolt polgármester és Tar Anikó tagintézmény-vezető köszöntötte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

A programunkat a Leg a Láb, Bárdos Lajos Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékei nyitották meg.

Intézményünk egész tanévet átölelő ökoiskolai tevékenységét lelkes diákjaink mutatták be: Egészséged csak a tiéd: egészséges életmódra nevelés, Madarak és Fák környezettudatosságra nevelés, Le a szeméttel és Miénk az iskola tanórai és tanórán kívüli tevékenységeit. Az elismerés nem maradt el. Vendégeinknek tanítványaink által készített ajándékokkal kedveskedtünk.

Ezúton szeretnénk megköszönni a program fő szervezőjének Dr. Krizsán Józsefnének, hogy lehetőséget adott arra, hogy bemutathassuk iskolánkban folyó nevelő-oktató munkát

a Környezetvédelmi- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetségének.

 

Cihat Annamária

ÖKOiskola vezetője

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

9. oldal / 17
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu