Register
oktatás


Általános iskolai tanulók szakmai vetélkedője a Telekiben
oktatás

Iskolánk, a Teleki Blanka Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium közgazdasági és kereskedelmi munkaközössége idén először- hagyományteremtő céllal- szakmai versenyt hirdetett általános iskolai tanulók részére. A verseny célja az volt, hogy megismertessük a jövendő tanulóinkkal az iskolánkban folyó szakmai munkát. A résztvevők 3 fős csapatokkal indultak, Békés és Szolnok megye általános iskoláiból.  Az elődöntő három fordulós volt, a gyerekeknek kereskedelmi és közgazdasági totót kellett kitölteniük, majd e-mailben továbbítaniuk. A döntőbe az 5 legtöbb pontszámot elért csapat jutott be, melyre március 26-án került sor az iskolánkban. A vetélkedő igen jó hangulatban zajlott le, változatos, érdekes, a korosztálynak megfelelő játékos feladatokból állítottuk össze: volt márkafelismerés, saccolós feladat, filmvetítés, díszcsomagolás, gazdasági totó, fűszerfelismerés. Az első 3 helyezett csapat: I. hely Tóth Gábor Bence, Kádas Soma, Szabó Zoltán 7.b osztály, II. hely Chif Gergő, Ádám Dániel, Kötél Zsuzsanna 8.a osztály, III. hely Gonda Imola, Fórizs Bettina, Veres Virág 8.b osztály.  Mindhárom csapat tanulói a Mezőtúri Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda, Pedagógiai Szakszolgálat és Könyvtár Kossuth Lajos Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskolájába  járnak, felkészítő tanáruk Kelemen Sándorné volt. Gratulálunk a lelkiismeretes munkához mind a gyerekeknek, mind a felkészítő tanáruknak! Köszönjük a verseny lebonyolításához nyújtott támogatását az iskolánk Diákönkormányzatának, az iskolavezetésnek, valamint a mezőtúri SPAR szupermarketnek!

Kókainé Szűcs Ildikó - munkaközösség vezető

 
Mezőtúr a világ közepe esszépályázat
oktatás

Mezőtúr Város Önkormányzata esszépályázatot hirdet „Mezőtúr a világ közepe” címmel felső tagozatos általános iskolás, valamint középiskolás tanulók részére.

A téma: Arra vagyunk kíváncsiak, mit szerettek, mi tetszik nektek különösen Mezőtúrban, illetve miért jó gyerekként és később felnőttként ebben a városban élni.

Pályázók köre: Pályaművet két korosztály képviselői, felső tagozatos általános iskolások (5.-8. osztály), illetve középiskolások (I.-IV. osztály) nyújthatnak be.

Formai követelmények: A fogalmazásokat Times New Roman betűtípussal, 12-es betűmérettel, 1.15-ös sorközzel gépelve, min. 2, max. 4 oldal terjedelemben várjuk.

Ne felejtsetek címet adni az esszének!

Bővebben...
 
Komplex 2012
oktatás

Idén 14. alkalommal rendeztük meg 2012. április 20-án a Mezőtúri Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda, Pedagógiai Szakszolgálat és Könyvtár Rákóczi Úti Általános és Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Iskolájában a Komplex Tanulmányi Versenyt. Erre a megmérettetésre a kistérség iskoláiból vártuk a 3-4. osztályos tanulókat. 5 fős csapatok versengtek egymással.

Bővebben...
 
Gyermekrajz pályázat
oktatás

A Mezőtúri Közművelődési és Sport Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. 2012-ben is megrendezi a „Gyermeknapi rajzkiállítást”. A versenyre három-– óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos kategóriában – várjuk a gyerekek rajzait.

Idei témánk: Vízparti kalandok családommal.

Bármilyen technikával készült kasírozott képeket küldhetnek be a jelentkezők.

Az alkotások beérkezési határideje: 2012. május 18. (péntek), 16.00 óráig.

A beérkezett rajzokból rendezett kiállítás megnyitójának helye és időpontja: Közösségi Ház nagyterme 2012. május 25.(péntek) délelőtt 10.00 óra.

A legjobban sikerült rajzok alkotói díjazásban részesülnek.

Mezőtúr, 2012. április 16.

Bordács László

ügyvezető

 
Futball tehetségkutató program
oktatás

A Polgár Alapítvány 2012. április 5-én tehetségkutatót rendezett a futball területén tehetséges gyerekeknek Egerben. Az Újvárosról Raffael Rómeó és Fehér Attila vett részt ezen a rendezvényen. 80 gyerek tehetségét mérték fel ezen a napon és minden elfogultság nélkül állítom, hogy mind technikai tudásban, mind fegyelmezettségben az élbolyban végzett mindkét fiú. Nagyon büszke voltam rájuk, azonban a döntést sajnos nem én hozom meg.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 Következő > Utolsó >>

12. oldal / 17
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu