Register
oktatás


30 ÉVES AZ ÉNEK-ZENE TAGOZAT
oktatás

 

A mezőtúri Kossuth Lajos Általános Iskolában 1982 óta folyik emelt szintű ének-zene oktatás. A tagozat alapítója Seres Attiláné, minannyiunk által tisztelt és szeretett Jutka néni. 1982-ben, Kodály születésének 100.évfordulóján kapta meg az intézmény a jogot ének-zene tagozatos osztály indítására. A cél az volt, hogy zeneértő, zeneszerető embereket neveljünk a jövő számára. Felmérések bizonyítják, hogy a zenei nevelés jótékony hatással van a személyiség fejlődésére, segít más tantárgyak könnyebb elsajátításában. Mai modern világunkban elengedhetetlenül szükséges a különböző területek kompetenciáinak fejlesztése, melynek fontos eszköze lehet a zenei nevelés is. Mindezek mellett a legfontosabb mégis az érzelmi nevelés, mert Kodály szavaival élve: "Lehet élni zene nélkül: A sivatagon át is vezet út. De mi, akik azon fáradozunk, hogy minden gyerek kezébe kapja a jó zene kulcsát s vele a rossz zene elleni talizmánt, azt akarjuk, ne úgy járja végig élete útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos kerteken."

 

Bővebben...
 
Teleki a befutó!
oktatás

 

Az elmúlt időszakban nyerő csapat kovácsolódott össze a Teleki Blankában. A Balog Diána vezetésével megalakult futócsapat remekül teljesít az ország bármely pontján. A versenyekről Molnár Katalin így nyilatkozott:

„Rendszeresen edzünk és ha alkalmunk adódik együtt futunk a versenyek előtt. A testnevelő tanárom Balog Diána figyeli a versenykiírásokat és amelyikre tehetjük benevezünk. A hónapban két megmérettetésen is részt vettünk Vácon a 16.Duna menti Zöldsport Fesztiválon és Kecskeméten a Vásárhelyi Félmaratonon . Mindkét eseményen dobogós helyezéseket értünk el. A csapat tagjai : Szűcs Ádám 11.C, Varga Tamás (626 tagintézmény), tanárnő és én.

A mezőtúri csapatunk a legtöbb helyen jól ismert remek sportteljesítményéről. Izgatottan készülünk a következő versenyre ami Albertirsán lesz. Örülök annak , hogy iskolánknak nagyobb ismertséget szerzünk az országban. Reménykedünk abban, hogy a sikereink meghozzák a sportoláshoz való kedvet és elszántságot a diákoknak.”

Köszönöm szépen, további sok sikert kívánok és hasonló jó eredményeket!

Achs Júlia 12.E

 
Rákóczi nap
oktatás

2012. április 4-én II. Rákóczi Ferencről emlékeztünk meg, immáron huszadik alkalommal. Az ünnepélyes iskolagyűlésen tagintézmény-vezetőnk Lovasné Török Katalin és igazgatónk Kozák Zsolt igazgatói dicséreteket és emléklapokat adtak át, azoknak a tanulóknak, akik kiemelkedő versenyeredményeket értek el, illetve 100 ötöst gyűjtöttek össze. Az ünnepi műsort a Fülemüle kórus és Leg a láb táncosai színesítették. A délelőtt folyamán az alsósok és a felsősök különböző versenyeken vettek részt, amelyek felelevenítették II. Rákóczi Ferenc életét. Az alsósok váltóversenyen mérték össze tudásukat, az „a”-sok a „b”-sek ellen. A feladatok között volt: határátlépés útlevéllel, várfoglalás, lovaglás seprűn. A versenyt szoros küzdelemben az „a”-sok nyerték. A felsősök a saját termükben rádión keresztül kapták meg a feladatokat. Például: zászlókészítés, csatadal-írás, szövegfeldolgozás. Közben az udvaron ügyességi versenyen vehet részt minden osztályból

2-2 tanuló.

Ezek után elültettük a Rákóczi fát az udvaron. Majd minden osztály az „Egy palánta egy gyerek” felhívásunkra „kivirágoztatta” iskolánk környezetét.

A szervezők

 
Óvodai felvételek
oktatás

Tájékoztatom a T. Lakosságot, hogy Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének Művelődési, Oktatási és Sport Bizottsága átruházott hatáskörben Mezőtúr Város önkormányzati fenntartású óvodai intézményegységeiben a 2012/2013-es nevelési évre történő óvodai felvételek időpontját:

2012. május 7-ét  (hétfő) 8.00 - 17.00 óráig

2012. május 8-át  (kedd) 8.00 - 17.00 óráig

2012. május 9-ét  (szerda) 8.00 - 17.00 óráig

tűzte ki.

Helyszíne:

Mezőtúri Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda, Pedagógiai Szakszolgálat és Könyvtár Csoda-vár Óvodája, Mezőtúr, Zrínyi út 1.

dr. Szűcs Attila, jegyző

 
Angliából gyalog Mezőtúrra
oktatás

Ez persze túl szép lenne: valaki azért indulna el, hogy többhónapos gyaloglás után városunkban érjen célba. De így is elég érdekes, ha egy angol újságíró Hollandiától Isztambulig tartó gyalogútja közben egy éjszakát Mezőtúron tölt a Teleki kollégiumában, majd a diáksággal való beszélgetés után másnap továbbindul.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 Következő > Utolsó >>

13. oldal / 17
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu