Register
oktatás


Barátunk az atomenergia
oktatás

A mezőtúri Teleki Blanka Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 12. évfolyamos környezetvédelem és vízgazdálkodás szakmacsoport tanulóiként ez év március 14-én Juhászné Patkós Edit igazgatónő és Majoros Gergely igazgatóhelyettes úr kíséretével, a kötelező szakmai terepgyakorlat keretében ellátogattunk a Paksi Atomerőműbe.
Először végigvezettek bennünket a látogatóközpontban, ahol ismertették az atomerőmű történetét, felépítését és működését. Ezután a szigorú biztonsági előírásokat betartva bemehettünk az atomerőmű területére is. Lenyűgöző látvány fogadott bennünket, amint az atomerőmű 4. blokkjába léptünk. A hatalmas turbinák, generátorok zaja csak fülvédővel volt elviselhető. Felejthetetlen élmény volt látni magát az atomreaktorokat is. Megfigyelhettük, hogyan dolgoznak az erőmű munkatársai, a gyakorlatban láthattuk azt, amit eddig csak elvekben tanultuk, hogy hogyan állítják elő az atomerőműben a villamos-energiát. Egy üvegfolyosón keresztül láthattuk a 4. blokk irányítótermét is.  Megnézhettünk egy műszakváltást és megtudtuk, hogy milyen végzettséggel rendelkező szakembereket foglalkoztatnak az üzemben. Mindenütt szigorú rend, tisztaság és nagyon komoly biztonsági előírások a jellemzők.


Bővebben...
 
Rajzoljunk, fessünk együtt
oktatás

2012. március 26-án a Kossuth iskolában diákok, szülők, pedagógusok együtt rajzoltak, festettek Kelemen Kata szolnoki festőművésszel. A művésznő az iskolai Képkör meghívottjaként vezette a „mini alkotótábort". A rendezvény Tehetségpontunk újabb eseménye volt.

Bővebben...
 
GYŐZTÜNK!
oktatás

2012. március 23-án, 13. alkalommal rendezték meg Szolnokon, a „Legügyesebb kollégium és kollégista Vetélkedő” megyei versenyét. A Teleki Blanka Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium kollégistái nagy reményekkel indultak a szolnoki megmérettetésre. A versenyzők eleve úgy indultak el a versenyen, hogy, megnyerik a vetélkedőt. A több hónapos felkészülés és a több éves tapasztalat, na és az elszántság, meghozta a kiváló eredményt. Csapatunk a csoportos sportversenyek győztese lett! Nálunk maradhatott újra a VÁNDORSERLEG! A győztes csapat tagjai: PROHÁSZKA PETRA, Békési Kinga, Gaál István, Prohászka Ádám. A művészeti versenyrészben (linómetszés és nemezelés) Czakó Viktória, Keresztes Kamilla, Szabó Nóra és Tóth Bettina képviselte a Telekis kollégistákat.  A lelkes diákok segítői a lelkes, fáradságot nem ismerő tanárok. A „legügyesebb” kollégistákat 2007 óta Balogh Diána tanárnő trenírozza. Segítője 2011-ben Pechacsekné Seres Edit volt az idén pedig Ducza Árpád tanár úr. Az idei győzelem nagyon fontos volt számunkra, ugyanis egy diákunk 2007 óta minden évben rendszeresen részt vesz a vetélkedőn. Lelkesedése, következetessége, kitartása példaértékű a többi diák számára. A vetélkedők oszlopos tagja, PROHÁSZKA PETRA ebben a tanévben fejezi be tanulmányait, az idén érettségizik. A csapat többi tagja Petráért akarta megnyerni a versenyt. Sikerült! Köszönjük a lelkesedést és a tanári segítséget!

Bővebben...
 
Tóth Lajos emlékére
oktatás

Nem, Lajos! Ez nem lehet igaz! Nekünk még együtt kéne nevetnünk, gyerekekkel, unokákkal dicsekedni, fényképeiket mutogatni. Nem lenne szabad a világ rendjének így felborulni! Nekem most még nem lenne szabad itt állni! És rólad beszélni… és mégis….

A búcsú kimondhatatlanul fájó. Hangtalan szavak ülnek torkunkban, könnyekbe burkolva, melyet a gyász hatalma tart fogságában. Nehéz megszólalni. Elköszönni jöttem. Elköszönni azok nevében, akik tanítványaid, kollégáid voltak, a város nevében, ahol hosszú évtizedeken át éltél.

 

Bővebben...
 
Tizedszer vetélkedtek történelemből általános iskolások a Telekiben
oktatás

 

A Teleki Blanka Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium nagy hangsúlyt fektetett mindig a történelem színvonalas oktatására és népszerűsítésére, előadások szervezésére és a versenyeztetésre tanulói körében.

Nemcsak saját diákjainkat vonjuk be ebbe a munkába, hanem az általános iskolások számára is elindítottunk 2002-ben egy versenyt, amely a történelmet népszerűsíti. Ebből a kezdeményezésből, azóta hagyomány lett, s az iskola történelem munkaközössége idén X. alkalommal rendezte meg a „Teleki történelemversenyt”

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 Következő > Utolsó >>

14. oldal / 17
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu