Register
oktatás


Gál Ferenc Főiskola Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Intézet
oktatás

KÖZLEMÉNY

Ezúton értesítjük a város lakosságát, hogy a GÁL FERENC FŐISKOLA MEZŐGAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI INTÉZETE

2012. november 8-ától a FŐISKOLA épületében működik.

Ennek megfelelően postai címünk: 5400 Mezőtúr, Petőfi tér 1.

Telefonszámaink változatlanok: 56-850-151; 56-850-181

Ügyfélfogadás:

hétfőtől csütörtökig 8.00 – 16.00

pénteken 8.00 – 13.00

 

 

 
Ismét lesz mezőgazdasági gépészmérnök képzés - Műszaki felsőoktatás és vidékfejlesztés Mezőtúron
oktatás

A Szolnoki Főiskola megszűntette mezőtúri mezőgazdasági karát, az oktatást Szolnokra vitték át. Herczeg Zsolt, Mezőtúr város polgármestere, valamint Dr. Dávidházy  Gábor főiskolai tanár, az egykori mezőtúri kar vezető oktatója 2011 nyarán megkeresték a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskolát, illetve annak fenntartóját, a Szeged-Csanádi Egyházmegyét annak érdekében, hogy vállalja fel az ötven éves múltra visszatekintő mezőtúri műszaki felsőoktatás újraindítását.

 

Bővebben...
 
Azt beszéli már az egész város…
oktatás

 

1. Sokaknak elege lehet: mindig az iskolák vannak az újságban. Vagy tágra nyílt szemű gyerekek érnek el csodálatos sikereket csodálatos kirándulásokon, vagy a tanárok nyávognak, pedig más is rosszul érzi magát. Más munkahelye is bajban van, mégsem ír. És persze igazuk van. Csak hát mindez annyit mutat, hogy demográfiai katasztrófa van, Mezőtúron különösképpen. Az első kapkodás még az iskoláké, az utolsó az lesz, amikor néhány évtized múlva az idősek otthonaiból jönnek már csak a különböző hírek a tágra nyílt szemű lakók csodálatos kirándulásairól, bizonygatva, hogy melyikük a jobb, melyiket érdemes választania a még meglevő néhányaknak. Aztán néma csönd: Mezőtúr megszűnt létezni.

De hadd szóljak még egyszer. Mert Mezőtúr talán legnagyobb értelmiségi közösségéről van szó. Mezőtúrnak azon épületéről van szó, amelyik még a Körös gátjáról is látszik. Arról az iskoláról, amely sok-sok nem mezőtúri számára elsőként és egyetlenként ugrik be, ha Mezőtúr nevét hallja.

 

Bővebben...
 
Ahol tanár- és diákgenerációk nőttek fel …
oktatás

Az utóbbi hetekben több tudósítás szólt arról, hogy Mezőtúr Város Képviselő-testülete tavaly decemberben szándékát fejezte ki, hogy megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy a fenntartásában működő Teleki Blanka Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium nevelése-oktatása a 2012/2013. tanévtől a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában történjék. Ennek kapcsán szeretnék néhány gondolatot megosztani Önökkel.

Bővebben...
 
Mese –varázs!
oktatás

Az élő mese varázserejét tapasztalhattuk meg 2012. január 23-án délelőtt a gyermekkönyvtárban, ahová negyedik alkalommal szerveztük meg a Magyar Kultúra Napja alkalmából, nagycsoportos óvodásaink számára a mesemondó délelőttöt. Ebben az évben kilenc kedves kis mesemondó juttatott bennünket a mese szárnyán a képzelet birodalmába, s miközben ők kipirult arccal meséltek, s bejárták Meseország tájait, hogy onnan majd a való világba érkezhessenek, mi felnőttek is jól szórakoztunk: együtt nevettünk, izgultunk, szorítottunk a bajba került hősnek, s közben egy kicsit újraélhettük gyermekkorunkat! Valójában tizenegy kisgyermek jelentkezett e délelőttünkre, de sajnos a Katolikus Óvoda és a Százszorszép Óvoda egy-egy kis mesemondója megbetegedett.

 

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 Következő > Utolsó >>

15. oldal / 17
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu