Register
Megosztom Facebookon!
East Fest 2017 - Igazi nyaralás!
Írta: Bodor Márti   
2017. június 28. szerda, 10:36

Így június végén ismét East Fest lázban égünk! A fesztiváltérképre 2012-ben került fel újra Mezőtúr, amikor az első East Fest megnyitotta kapuit. Akkor még 5000 főt számolt a rendezvény, mára majdnem megtízszerezte látogatói számát Kelet-Magyarország legdinamikusabban fejlődő fesztiválja. Az idei évről Soós Péter főszervezővel beszélgettem:

Bővebben...
 
Közhasznúsági jelentés 2016. évről
Túron túl
2017. június 19. hétfő, 10:10

Közhasznúsági jelentés 2016. évről

 

A Mezőtúri Hallgatókért Alapítvány

5400 Mezőtúr, Petőfi tér 1.

 

 

Bővebben...
 
Feltűzték a kék szalagot a Teleki végzősei
Írta: Bodor Márti   

Ünnepi díszbe öltözött a Városi Oktatási Centrum sportcsarnoka

Életünk mérföldkövei mindig kicsit megállítanak bennünket, gondolkodásra, számvetésre ösztönöznek, s hálával töltenek el azok iránt, akik segítettek minket utunk során.  Diákként, pedagógusként és szülőként is ilyen emlékezetes állomás számunkra az érettségi előtt állók szalagavató bálja.

Bővebben...
 
Közhasznúsági jelentés 2015. évről
közélet
2016. június 27. hétfő, 10:28

 

A Mezőtúri Hallgatókért Alapítvány

5400 Mezőtúr

Petőfi tér 1.

Bővebben...
 
Autósok FIGYELEM!
Írta: Bodor Márti   
2015. július 03. péntek, 11:12

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közlekedésbiztonsági projektek megvalósítására pályázott (KÖZOP-3.5.0-09-11-2011-0016 azonosító számú Közlekedésbiztonságot javító fejlesztések az országos közúthálózaton tárgyú projekt: „Jelzőlámpás csomópontok jelző és irányító berendezéseinek beszerzése és beüzemelése, valamint az ehhez kapcsolódó távfelügyeleti szoftverrendszer szállítása”), amelynek keretében Mezőtúr Város országos közúthálózatán (46. sz. főút) működő három jelzőlámpás csomópont (azonosítási számuk: L021, L022, L023) korszerűsítésére is sor került. A rekonstrukciós munkálatokat közbeszerzési eljárás alapján külső vállalkozó, a Swarco Traffic Hungaria Kft. végezte. A vezérlőberendezések, az alépítményi kábelek cseréje mellett a hagyományos (izzós) jelzőfejek kerültek lecserélésre korszerű, energiatakarékos LED betétes jelzőfejekre.


 

 

A terepi munkák mellett a jelzőlámpás programok (szabályozástechnikai tervek) felülvizsgálata is megtörtént. A jóváhagyott terveknek megfelelően mindhárom csomópontban forgalomtól függő szabályozás került bevezetésre. A forgalomtól függő vezérléssel működő berendezéseknél az áthaladási igényt jármű-és gyalogosérzékelők (detektorok, nyomógombok) továbbítják a vezérlőberendezéshez. A szabad jelzés (zöldidő) a forgalmi igényeknek megfelelően kerül kiválasztásra. A rekonstrukciós munkálatok előtt a csomópontok rögzített idejű jelzésidőterv (fix program) alapján, illetve részben forgalomtól függő szabályozás szerint működtek. A szabályozástechnikai tervek felülvizsgálatának elsődleges célja az volt, hogy rugalmas, a forgalmi igényekhez jobban igazodó és a jelenlegi műszaki szabályozásnak megfelelő fázistervek kerüljenek beépítésre. A tervezés alapjául szolgált a vállalkozó által végzett sávonkénti forgalomszámlálás, melynek segítségével meghatározásra került a különböző irányok forgalomnagysága.

A mezőtúri csomópontokban a gyalogos nyomógombok mellett mágneses járműérzékelők kerültek beépítésre. A mágneses járműérzékelés elve azon alapszik, hogy a járművek mágneses tömege megváltoztatja saját környezetében a Föld mágneses erőterének erővonalait. A burkolatba beépített, fém csőben elhelyezett egység érzékeli a Föld mágneses terének az elhaladó jármű általi változását és jelet ad a csomópontot vezérlő automatikának. A járműérzékelők használata során általános problémaként jelentkezik, hogy a járművezetők nem a megállás helyét jelző vonal előtt állnak meg közvetlenül, ezáltal a vonaltól 4-5 méterre telepített érzékelők nem regisztrálják a járművek továbbhaladási igényét.

Az elmúlt időszakban az önkormányzat és a lakosság részéről több észrevétel, panasz érkezett társaságunkhoz a mezőtúri jelzőlámpák működésével kapcsolatban. A működési problémákat, helyszíni tapasztalatainkat jeleztük a kivitelező elé, aki garanciális kötelezettségének terhére elvégzi a szükséges beállításokat.

 
Tisztelt Táncszerető Érdeklődők, Támogatók és Minden Kedves Olvasó!
sport
Írta: Bodor Márti   
2015. május 06. szerda, 11:08

2015. április 18-19-én került megrendezésre városunkban a „MezőTour” II. Országos Balett és Moderntánc Fesztivál és IV. Növendék Koreográfusi Verseny.

Bővebben...
 
Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Verseny
Írta: Bodor Márti   
2015. május 06. szerda, 10:53

Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Verseny

 
Iskolai kirándulás Walesbe!
Írta: Bodor Márti   
2015. március 03. kedd, 09:43

A Teleki Blanka Gimnázium kirándulást szervez Walesbe (London és Párizs érintésével) 2015. augusztus 22-30-ig. Ezzel kapcsolatban értekezletet tartunk 2015. március 5-én 15.30-kor a 20. teremben. Van még egy néhány szabad hely…

 

Pálné Balázs Ibolya

06/30/248-9644

 
35 éves jubileumát ünnepelte idén a Mezőtúri Képzőművészeti Alkotótelep
közélet
Írta: Bodor Márti   
2016. október 11. kedd, 13:55

A „Homo et Natura – Ember és Természet” ars poetica szellemében működő Alkotótelep 1981. évi megalapítása óta Györfi Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész, Magyarország Érdemes Művészének művészeti vezetésével működik. E 35 év alatt a bronzöntési szimpózium az állandó tagokkal közösséget formált. Egészéves közösség lett, amelynek hajdani egy havi összejövetele fokozatosan kiteljesedetté vált és a résztvevők tudatában az év minden napján jelen van.

 

Bővebben...
 
IV. Tóth Károly meghívásos úszóverseny
Írta: Bodor Márti   
2015. december 15. kedd, 17:28

IV. Tóth Károly meghívásos úszóverseny

Mezőtúr

2016. január 16.

A verseny célja: Versenylehetőség a Szolnok és Békés megyei egyesületek, szakosztályok versenyzői részére. Versenyzési, felkészülési lehetőség biztosítása, kapcsolatok ápolása.

A mezőtúri uszoda népszerűsítése.

 

Bővebben...
 
Mezőtúri Hallgatókért Alapítvány
közélet
2015. június 09. kedd, 15:14

A Mezőtúri Hallgatókért Alapítvány

5400 Mezőtúr

Petőfi tér 1.

Közhasznúsági jelentés 2014. évről

Bővebben...
 
"A legszebb konyhakertek"
Írta: Bodor Márti   
2015. május 06. szerda, 11:05

 

 
A Bodoki Fodor Helytörténeti Egyesület hírei és felhívásai
Írta: Bodor Márti   
2015. április 09. csütörtök, 08:49

I.

Megjelent az egyesület Lámpás c. helyismereti, közművelődési és irodalmi lapjának 2015. évi első száma. A városunk múltja és jelene iránt érdeklődők sok érdekes írást olvashatnak az új számban is. A „Beszélgessünk” rovatban Mongol Agrár ZRT Pávakörének citerásait mutatja be Szabó András. Brakszatórisz Éva személyében (az egyesület történész végzettségű közfoglalkoztatású munkatársa)  új szerzőt köszönthetünk. Írása első világháborús emlékeket idéz.  Kissné Mikes Éva ez alkalommal a mezőtúri református egyház emléktárában található feliratos úrasztali relikviákkal ismertet meg bennünket. Mlinárcsek János a 135 éves Mezőtúr-Szarvas közötti vasútvonal történetét osztja meg az olvasókkal. Folytatódik a mezőtúri főiskola sorstörténete,  ez alkalommal dr. Patkós István volt főigazgató tanulmányát adjuk közre. Valóban Túri muri az Uri muri! ezt az alcímet adta a Móricz Zsigmond és Mezőtúr kapcsolatát körbejáró esszéjének Bodorik Sándor. Szabóné Margitai Ágnes a peresi Zsilinszky majort mutatja be,  Kovács János a tavaly átadott Téglárium avató ünnepségét örökíti meg az utókor számára. Berczeliné Boldog Mária  a lelkes mezőtúri családfakutató klub életével ismerteti meg az olvasót, miközben a könyvtárban megtalálható két tematikus könyvet is az olvasók figyelmébe ajánl.  A Lámpás kapható a Príma Nyomdában (Dózsa György út 18) és az egyesület irodájában (Petőfi út 5.)

Bővebben...
 
Álláshirdetés
Írta: Bodor Márti   
2015. február 12. csütörtök, 14:30

 

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 28
Copyright © 2018. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu