• TÚRI VÁSÁR MEZŐTÚR

TÚRI VÁSÁR 2019 - augusztus 11.

9:00    Mazsorett felvonulás és Túri Vásár Mazsorett Kupa

Dalma  Dance  Club  és  Győrfi  Dalma  táncoktató  társszervezésével,  II.  Túri  Vásár Mazsorett Kupát szervezünk. A program a mazsorettesek felvonulásával kezdődik 9 órakor, majd a Fekete István út végén felállított színpadunkon tekinthetik meg a több városból érkező mazsorettesek műsorát. A program eredményhirdetéssel és a kupák átadásával zárul.


10:00   Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar

Farkasházi Réka – magyar színésznő, műsorvezető, színház- és drámapedagógus, szinkronszínész. 2006-ban kezdett bele nagy álma megvalósításába, hogy a kortárs gyermekvers irodalmat népszerűsítse országszerte, zenei  köntösben.  Az  elmúlt  nyolc  év  tapasztalatait,  élményeit  és  tanulmányait  kamatoztatva  most  megújult műsorral áll zenészeivel a közönség elé. A sokoldalú színésznő zenekarával, a Farkasházi Réka és a Tintanyúllal kiegészülve gyereknek szóló műsorával érkezik Mezőtúrra.

11:30   Mága Ernő és Cigányzenekaravalamint: Palojtay Érsek Ágnes, Koltai László, Petróczki Csaba
13:40   “Leg a láb” néptáncbemutató
14:00   Reni Zumba Dance bemutató
13:00   Polgármesteri köszöntő,  Főzőverseny eredményhirdetés
15:15   PTE BRASS BAND

Az együttes 2013-ban alakult a Pécsi Egyetemi Napok idején a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának rézfúvós és ütős hallgatóiból.Zenéikkel azt mutatják meg, hogy a rádióban játszott mai zenéket más felfogásban is elő lehet adni, minden korosztály számára.

16:30   SZABÓ ÁDÁM

Szabó Ádám zenész, énekes, harmonikás, a 2011-es Csillag születik második helyezettje, a 2014-es X-Faktor ötödik helyezettje, A Dal 2015 második helyezettje, A Dal 2017 résztvevője.

17:20   Mr. Rick
18:10   KEROZIN
20:00   KFT ZENEKAR NAGYKONCERT

A KFT egy 1981-ben alakult budapesti zenekar. Egyéni, ironikus hangvétel és sok abszurd, szövegközpontú dal jellemzi őket. A kritika kezdettől fogva az újhullámhoz sorolta őket, de széles tömegeket megmozgató koncertjeikkel és országos slágereikkel túlnőttek az alternatív kereteken.

21:45   TŰZIJÁTÉK


Dynamite Dudes utcazene: Az elmúlt években is találkozhattak a Dynamite Dudes tagjaival. A country-rockabilly zenekar a korai blues-t ötvözi modern dalokkal, így a délutáni órákban is élvezetes lesz végigjárni a Szolnoki úti vásári kavalkádot.Guruló zongora a Túri Vásár területén: A „guruló zongora” egyedülálló produkciót biztosít rendezvényünkön is.

 

MESTERSÉGEK TERE:

A hagyományok megőrzése jegyében az ország több pontjából hívunk kézműveseket, tárgyalkotó mesterembereket. Jelen lesznek a szövés-fonás, a fazekasság, a szalmafonás, a gyertyaöntés  és  a  mézeskalács  készítés képviselői. Az alkotók nemcsak bemutatják tudásukat, hanem lehetőséget biztosítanak mesterségük kipróbálására is. A Mesterségek Tere 10 órától nyitja kapuit a fesztivál téren, és 17 óráig várja a kicsiket és nagyokat.