Register
Vivace kamarakórus

A Vivace kamarakórus tagjai a mezőtúri Kossuth Lajos Általános Iskola ének-zene tagozatos tanulói voltak. Az iskolában már 2005-ben létrejött egy vegyeskari kamarakórus, az akkori 7-8. osztályos fiúkból és lányokból. Azzal a céllal, hogy azok a fiúk, akik már nem tudtak énekelni az egynemű karban – a megváltozott hangjuk miatt - , továbbra is a kóruskultúra közelében maradjanak. Ez a hagyomány aztán tovább folytatódott, majd 2007-ben egy olyan csapat jött létre, akik nem elégedtek meg a „csak” iskolai fellépésekkel. Ekkor vettük fel a Vivace nevet. Beneveztünk a Társaséneklő versenyre, ahol rögtön továbbjutottunk az országos versenyre. Azóta a két évente megrendezett országos versenynek rendszeres résztvevői vagyunk. A legutóbbi két alkalommal kiemelt arany fokozatot értünk el. 2009-ben az iskola Napraforgó (Sunflower) kórusával együtt részt vettünk a Franciaországban – Nancyban rendezett Voix du Monde Nemzetközi Fesztiválon.

 

A tagok az általános iskola elvégzése után is együtt maradtak, később csatlakoztak hozzájuk már régebben végzett kossuthosok is. Jelenleg 26 fős a kórus, gimnazisták, főiskolások, egyetemisták és felnőttek alkotják. Létszámunk folyamatosan bővül. 2011-ben részt vettünk Charleroiban (Belgium) egy nemzetközi kórusfesztiválon, ahol óriási sikert arattunk.

 

A Vivace kamarakórus baráti kapcsolatokat ápol a francia Desmoiselle de Lorainne kórussal és a belgiumi La Pastourelle kórussal. Kóruskapcsolatainkat szeretnénk tovább bővíteni az olasz Aurora Montis kórussal, valamint magyarországi kórusokkal is. Bár a kóruspróbákon soha sincs teljes taglétszám – hiszen a tagok más városokban tanulnak, dolgoznak -, ennek ellenére folyamatosan megújul a repertoárunk.

Szívesen veszünk részt bármilyen rendezvényen, helyi és városon kívülieken is.

 

Vezető: Csiderné Csízi Magdolna

Honlap: www.vivacekamarakorus.tk

 
Copyright Kelemen Márton © 2010-2014.