• Pódium előadások

  • Ismert előadók

  • Helyi előadók

  • Színpadi koncertek

  • Ismert előadók

  • arTúr 2016-ban is

arTúr fesztivál és Túri Vásár 2016-ban is!

Kedves Olvasónk! Idén augusztus 9 – 13 között rendezzük városunkban az ArTúr Fesztivált, majd augusztus 14-én a 25. Túri Vásárt. Természetesen a 25. születésnap a vásár esetében ennél sokkal több. A rendszerváltás után városunkban 1992-ben rendeztünk újra Túri Vásárt, de tudjuk, hogy Mezőtúr több száz éves vásártartási múltra tekint vissza. A programsorozatot mindig fokozott érdeklődés előzi meg, hiszen nagyon sokan kíváncsiak rá, hogy ebben az évben milyen produkciókat láthatnak.

A programokra kilátogatóknak nem lesz okuk panaszra, a kulturális kínálat sokszínűsége, minősége és mennyisége minden igényt kielégít. A kínálatban szerepelnek kiállítások, filmvetítések, komolyzenei – könnyűzenei koncertek, előadóművészek, együttesek, hazai művészeti csoportok produkciói. A hivatásos művészek előadásain túl lehetőséget kapnak a helyi amatőr művészeti csoportok is a bemutatkozásra. A fesztivál időtartama alatt a műsorokkal az elmúlt évekhez hasonlóan városunk több helyszínére várjuk Önöket.

Fellép többek között A Nyughatatlan zenekar, a Fourtissimo, a MobilMánia, Orosz Zoltán, Dynamite Dudes, Best Of zenekar.

 

Ennek a felfelé ívelő tendenciának a megkoronázása a Túri Vásár az egész napos színpadi programkínálatával és a színes vásári forgatagával. A vásár napján augusztus 14-én is tartogatunk néhány születésnapi látványos és érdekes kísérőprogramot, mint például: látványos galambfeleresztés, amely során 300 galamb repül fel egyidőben.  A hagyományok megőrzése jegyében az ország több pontjából hívunk kézműveseket, tárgyalkotó mesterembereket. Jelen lesznek a gyékényfonás, fajáték készítés, szalmafonás, gyertyamártás, papírmártás, fazekasság és szőnyegszövés képviselői.

Az alkotók nemcsak bemutatják tudásukat, hanem lehetőséget biztosítanak mesterségük kipróbálására is. A Mesterségek Tere 10.00 órától nyitja kapuit az Erzsébet- ligetben, és 17.00 óráig várja a kicsiket és nagyokat. Aki szereti a finom falatokat, az sem fog csalódni, hiszen ezen a napon a kulináris élvezetek tárháza is bőséges kínálattal várja vendégeit. Valamint újra lesz a vásárban főzőverseny is, amelyre várjuk a jelentkezőket. A gyermeknapra kilátogatók találkozhattak a helikopter szimulátorral, amelyet az érdeklődök kipróbálhatnak a Túri Vásárban is. A motorsport iránt érdeklődőknek is tartogatunk csemegét, motoros bemutató formájában.

A nap folyamán színpadra lép Csordás Ákos, Csonka András, Kovács Kati, Desperado és Zoltán Erika is.

A fesztivál és a vásár részletes programját hamarosan megtekinthetik programfüzetünkben.

Bővebb infó: www.mezotur.hu; www.turivasar.hu, www.mkskft.hu.

A rendezvénysorozat főtámogatója Mezőtúr Város Önkormányzata.

 


Kedves Olvasó!

 

Ismét eltelt egy év, újra a nyáré és ezzel együtt a szabadtéri programoké a főszerep. Örömmel mondhatom el, hogy ezekből az idei évben sem lesz Mezőtúron hiány. Az előző évek tapasztalataiból kiindulva igyekeztünk most is színes, minden korosztályt érintő programokkal kedveskedni a helyi lakosság, illetve a hozzánk látogató magyarországi és külföldi vendégeink számára.

Mezőtúr Város Önkormányzata és a főszervező Mezőtúri Közművelődési és Sport KN Kft. 2016. augusztus 9-13. között szervezi meg legnagyobb és legrangosabb rendezvényét az arTúr Fesztivált, ahol városunk különböző pontjain, több helyszín ad otthont a gazdag, élőzenés, számos művészeti ágat bemutató programoknak. Ennek megkoronázásaként, augusztus 14-én kerül megrendezésre a XXV. Túri Vásár, amely színes, vásári forgatagával, egész napos színpadi előadásokkal, vidámparkkal, gasztronómiai csodákkal, kiállításokkal, sportprogramokkal, egyéb érdekes kísérőprogramokkal és tűzijátékkal várja az érdeklődőket.

Ezúton is nagyon köszönjük támogatóink önzetlen segítségét. Köszönet illeti mindazon intézmények, civil szervezetek, vállalkozások, magánszemélyek hozzájárulását is, akik rendezvényeik szervezésével emelik programsorozatunk színvonalát, továbbá munkájukkal segítik annak lebonyolítását.

A Túri Vásárral a nyári rendezvények azonban még nem érnek véget! Augusztus 19-én a Dalvarázs Együttes szórakoztatja majd a zenekedvelőket a Múzeum téren. Augusztus 20-án a Kossuth Lajos téren megrendezésre kerülő Szent István Napi Ünnepségre várjuk Önöket. Az Államalapítás ünnepét az idei évben a Hortobágy – Berettyó partján a varázslatos Lampionúsztatással és az azt követő utcabállal igyekszünk még szebbé tenni. Testvértelepüléseinkről érkező barátainkat is ezekre az eseményekre hívtuk meg. Augusztus 21-én pedig a sárkányhajó szerelmesei szállhatnak újra vízre és mérhetik össze erejüket a Berettyó Kupa 2016 Sárkányhajó-versenyen.

Programjainkról bővebben a Mezőtúr és Vidéke nyári számaiban, illetve a következő honlapokon tájékozódhat: www.mezotur.hu; www.turivasar.hu, www.mkskft.hu.

 

Rendezvényeinkre szeretettel hívjuk és várjuk Önt és kedves Családját!

Forgassa érdeklődéssel programajánlónkat és biztos vagyok benne, hogy meg fogja találni az Ön számára legmegfelelőbb szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget.

Élményekben gazdag szép nyarat és jó pihenést kívánok Önöknek!

 

 

Herczeg Zsolt

polgármester