Register
TOP-7.1.1-16-H-ERFA- 2019-00317


· a kedvezményezett neve:

Mezőtúri Közművelődési és Sport Közhasznú Nonprofit Kft.

 

· a projekt címe:

 

Teniszpályák felújítás a Városi Sportcentrumban


· a szerződött támogatás összege: bruttó 10 millió Ft

· a támogatás mértéke (%-ban): 100%


· a projekt tartalmának bemutatása:

Sportolásra, szabadidő eltöltésére alkalmas aktív rekreációs tér kerül kialakítása, amely hozzájárul a látogatottság növeléséhez is.  A sportolásra alkalmas terek megújításával nő a település lakosságmegtartó képessége is.

A beruházás során 4 db sportolásra alkalmas teniszpálya felújítása valósul meg a Városi Sportcentrumban. A tevékenységnek köszönhetően egyidőben többen használhatják a pályákat, közösségi élményszerzés valósul meg, valamint az egészséges, mozgás alapú testnevelés is megtörténik. Nő a teniszpályák kihasználtsága, ezzel együtt a mezőtúri helyi közösség tagjai nagyobb számban látogatják a  Sportcentrumot.

A projekt célja sportolásra, szabadidős tevékenységek ellátására alkalmas terek kialakítása, felújítása, így a céloknak megfelelően a Városi Sportcentrum területén lévő salakos teniszpályák felújítása. A helyi lakosság részéről mindinkább növekszik az igény, hogy a tenisz sportot kipróbálják. Nemcsak felnőttek részéről jelentkezik igény, hanem a gyermekek részéről is. Ez köszönhető a sportág országos ismertségének és elismertségének, valamint mindazon helyi polgároknak akik a sport népszerűsítésében aktív szerepet vállalnak, valamint azon edzőknek is akik eredményeket érnek el tanítványaikkal, így felhívják a sportágra a figyelmet. És végül a tenisznek is, mint minden sportnak az egészségünkre gyakorolt pozitív hatása, valamint a személyes szocializációban meghatározó attitűdök elsajátítása, azok érzékelése, mások tiszteletben tartása a sport által, valamint közösségi élmény szerzése.


befejezési dátuma: 2021. 01. 28.


projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00317

 
Copyright Kelemen Márton © 2010-2021.