Register
Üdvözli Önt a Mezőtúri Közművelődési és Sport Közhasznú Nonprofit Kft!
Berettyó Kupa 2017

 
Lampionúsztatás és utcabál

 
arTúr fesztivál és Túri Vásár 2017

 
Anna nap a Búzavirág dalkörrel

 
Értesítés védetté nyilvánításról

 
Kiállítás

 
Túri Vásár Főzőverseny

 
arTúr fesztivál és Túri Vásár 2017

 
Ismét Majálisra invitáltuk a város apraját-nagyját

Ismét Majálisra invitált kicsiket és nagyokat Mezőtúr Város Önkormányzata és a szervező Mezőtúri Közművelődési és Sport Közhasznú Nonprofit Kft. Gépkarnevál, gyermeksziget, vidámpark, színpadi programok tarkították a mezőtúri május elsejét.

A városi programok sorát a Városi Oktatási Centrum parkolójából induló gépkarnevál nyitotta, ahova érkeztek lovakkal, hintókkal, teherautókkal, mezőgazdasági gépjárművekkel és motorokkal egyaránt. A felvonulás a Petőfi térről a Dózsa György úton keresztül a Kossuth Lajos tér érintésével a Petőfi úton érkezett vissza a kiindulási ponthoz. A dudálástól, zeneszótól hangos parádét többen is figyelemmel kísérték. Ezúton is köszönjük mindenkinek, akik részvételükkel színesítették a menetet.
Mindeközben az Erzsébet ligetbe is egyre többen érkeztek ki, ahol már a délelőtti órákban ínycsiklandozó illatok fogadták a kiérkezőket, hiszen több szervezet, magánszemély bográcsában készültek a finom ételek. Már ekkor zenétől volt hangos a Majális helyszíne, hiszen a főzőcsapatokat, valamint a korán kelőket az Abonyi Mulatós Zenekar szórakoztatta.
Valamivel dél előtt az Újvárosi Hagyományőrző Klub a régi hagyományokat ápolva városunk lakosságának segítségével feldíszítette a mezőtúri májusfát. A klub nevében Herceg Antal klubtag elevenítette fel múltunk emlékeit,  majd Herczeg Zsolt polgármester úr és Bacsó Ernő nemzetőr altábornagy köszöntője után Kun Péter köszöntötte a közelgő anyák napja alkalmával az édesanyákat.

Az ünnepi gondolatokat követően a Kner TSE táncosai léptek színpadra, akik standard és latin-amerikai táncokkal szórakoztatták a nagyérdeműt, őket a Reni Zumba Dance felnőtt csapata követte. A táncoló talpak e két produkció után sem pihentek, hiszen Csocsesz érkezett a Városi Majális színpadára, aki gitár és szintetizátor kíséret mellett adta elő slágereit.
A koncert után egy gyors színpadi átrendezést követően az Ászok Judo Club sportolói mutatták be tudásukat, melyet már óvodás kortól ajánlanak a gyermekek számára.
14 órától Hevesi Tamással találkozhatott a közönség, akit a 2010-es X-faktor versenyzője, Takács Nikolas követett. A koncertek után a Dalma Dance Club mezőtúri csoportja is bemutatkozott, elhozták nekünk azokat a koreográfiákat, amellyel több országos versenyt is megnyertek már.
A színpadi programok mellett az idei évben először a Greznár Vidámpark várta a kilátogatókat a víztorony alatti területen, ahol dodgem, céllövölde, 3 dimenziós szimulátor és körhinta állt rendelkezésre. Az Erzsébet ligetben a Mezőtúri Kutyakiképző Iskola őrző-védő, fegyelmező, fegyveres túszmentő bemutatóját is megtekinthették a kilátogatók. Az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai különböző szűrésekkel, tanácsadásokkal készültek. Kisebb vásár, gyermeksziget, kézműveskedés, lovagoltatás (Szilágyi Zoltán és csapata jóvoltából), finom ételek, jó hangulat mellett zajlott a május elseje.
A pontot az i-re a 3+2 együttes élő koncertje tette fel. A zenekart 3 évvel ezelőtt hagyományteremtő jelleggel hívta meg a szervező kft. és a koncerten résztvevő tömeg jelenlétéből kiindulva kimondható, hogy ez bizony jó döntés volt. A koncert utáni levezetésről és a retro dallamokról Mikes Karesz gondoskodott.

A szervezők nevében köszönjük mindenkinek a részvételt, a főzésen és a gépkarneválon való megjelenést. Köszönjük a Tisztelet Vasutas Nyugdíjas Klub segítségét, valamint a fellépőink műsorát. Ezúton is köszönjük a Mezőtúri Intézményellátó és Ingatlankezelő KN Kft.-nek és munkatársainak a területrendezésben nyújtott kimagasló munkájukat. Rendezvényünk főtámogatója ez évben is Mezőtúr Város Önkormányzata volt.
Jövőre is várunk mindenkit a Városi Majálisra, az Erzsébet ligetbe!

Bodor Márti

 
arTúr fesztivál 2017

 
Túri Vásár 2017

 
Copyright Kelemen Márton © 2010-2014.