Kedves Olvasó!

Ismét eltelt egy év, újra a nyáré és ezzel együtt a szabadtéri programoké a főszerep. Örömmel mondhatom el, hogy ezekből Mezőtúron sem lesz hiány. Ebben az évben is igyekeztünk színes, minden korosztályt érintő programokkal kedveskedni a helyi lakosság, illetve a hozzánk látogató magyarországi és külföldi vendégeink számára. Mezőtúr Város Önkormányzata és a főszervező Mezőtúri Közművelődési és Sport KN Kft. 2015. augusztus 4-8. között szervezi meg legnagyobb és legrangosabb rendezvényét az arTúr Fesztivált, ahol városunk különböző pontjain, több helyszín ad otthont a gazdag és színvonalas élőzenés, számos művészeti ágat bemutató programoknak. Ennek megkoronázásaként, augusztus 9-én kerül megrendezésre a XXIV. Túri Vásár, amely színes, vásári forgatagával, egész napos színpadi előadásokkal, vidámparkkal, gasztronómiai csodákkal, kiállításokkal, sportprogramokkal, egyéb érdekes kísérőprogramokkal és tűzijátékkal várja az érdeklődőket.

Ezúton is nagyon köszönjük támogatóink önzetlen segítségét. Köszönet illeti mindazon intézmények, civil szervezetek, vállalkozások, magánszemélyek hozzájárulását is, akik rendezvényeik szervezésével emelik programsorozatunk színvonalát, továbbá munkájukkal
segítik annak lebonyolítását.A Túri Vásárral a nyári rendezvények még nem érnek véget! Augusztus 19-én az immáron hagyományként megrendezett varázslatos Lampionúsztatással, utcabállal és meglepetés programokkal várjuk Önt és kedves hozzátartozóit a Hortobágy- Berettyó partján. Augusztus 20-án a Szent István Napi ünnepség keretében új helyszínen, a Kossuth téren az Aratófelvonulás, illetve a Dalvarázs Együttes hangversenye kerül megrendezésre és az idén először Testvértelepüléseinkről érkező barátainkat is ezekre az eseményekre hívtuk meg. A Berettyó partján pedig a nagy sikernek örvendő, vízi sportokat népszerűsítő Vízparti Fieszta után, a sárkányhajó szerelmesei szállhatnak újra vízre.
Programjainkról bővebben a Mezőtúr és Vidéke nyári számaiban, illetve a következő honlapokon tájékozódhat: www.mezotur.hu; www.turivasar.hu, www.mkskft.hu.

Forgassa érdeklődéssel programajánlónkat és biztos vagyok benne, hogy meg fogja találni az Rendezvényeinkre szeretettel hívjuk és várjuk Önt és kedves Családját!

Herczeg Zsolt - polgármester

Letölthető on-line a Mezőtúr és Vidéke különszáma, amely tartalmazza az arTúr fesztivál és a Túri Vásár programjait, kapcsolódó programokat.

(klikk a képre)