Kedves Olvasó!

Bátran mondhatom, hogy az év legszebb évszakát, a madárcsiripeléstől, boldog gyerekzsivajtól hangos, idei nyarat is igyekszünk élménygazdagabbá tenni az Ön számára. Mezőtúr Város Önkormányzata és a szervezők, a Mezőtúri Közművelődési és Sport KN Kft., valamint a Mezőtúr Város Sportjáért Alapítvány, mint minden évben most is ehhez szeretnénk hozzájárulni színes, nyári rendezvényeinkkel.

2018. augusztus 7-11. között kerül megrendezésre az arTúr Fesztivál, ahol városunk különböző pontjain, gazdag, élőzenés, számos művészeti ágat bemutató programokkal kedveskedünk Önnek. Ennek megkoronázása az augusztus 12-i XXVII. Túri Vásár, amely vásári forgatagával, egész napos színpadi előadásokkal, vidámparkkal, gasztronómiai csodákkal, kiállításokkal, sportprogramokkal, egyéb érdekes kísérőprogramokkal és tűzijátékkal várja az érdeklődőket. Az idei évben először az Invictus Úszó és Vízilabda SC - mely Mezőtúron és térségében üzemeltet úszó- és vízilabda szakosztályokat – 2018. augusztus 7 - 12. között elhozza városunkba a Túri Fullánk Nemzetközi Vízilabda Fesztivált. A Fesztiválon természetesen a vízilabda tornáé a főszerep, de különböző kiállítók, szakmai előadók, vendéglátósok és fellépők teszik igazán színessé a hetet minden korosztály számára. Nagy örömünkre testvértelepüléseinkről érkezett vendégeink is ebben az időpontban látogatnak el hozzánk.Természetesen nem telhet el nyár vízparti programok nélkül! Augusztus 18-án reggeltől a sárkányhajó szerelmesei szállnak vízre a Hortobágy – Berettyón és mérik össze erejüket a Sárkányhajó-versenyen, majd az esti órákban a varázslatos Lampionúsztatás veszi kezdetét és az est zárásaként ismét fergeteges utcabálba torkollik a mulatság. A kikötőben egész napos kísérő – és meglepetés programokkal készülnek a szervezők. A nyári rendezvények sora augusztus 20-án a Városháza Dísztermében zárul, ahol ünnepségünkkel Államalapításunkra emlékezünk.

Ezúton is nagyon köszönjük a szervezők, támogatóink önzetlen segítségét. Köszönet illeti mindazon intézmények, civil szervezetek, vállalkozások, magánszemélyek hozzájárulását is, akik rendezvényeik szervezésével emelik programsorozatunk színvonalát, továbbá munkájukkal segítik annak lebonyolítását.

Programjainkról, melyek ingyenesen látogathatók, bővebben a Mezőtúr és Vidéke nyári számaiban, illetve a következő honlapokon tájékozódhat: www.mezotur.hu; www.turivasar.hu, www.mkskft.hu.


Rendezvényeinkre szeretettel hívjuk és várjuk Önt és kedves Családját!

Forgassa érdeklődéssel programajánlónkat és biztos vagyok benne, hogy meg fogja találni az Ön számára legmegfelelőbb szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget.

Élményekben gazdag, szép nyarat és jó pihenést kívánok!

 

 

Herczeg Zsolt

polgármester