Kedves Olvasó!


Ismét eltelt egy év, újra a nyáré és ezzel együtt a szabadtéri programoké a főszerep. Örömmel mondhatom el, hogy ezekből Mezőtúron sem lesz hiány. Ebben az évben is igyekeztünk színes, minden korosztályt érintő programokkal kedveskedni a helyi lakosság, illetve a hozzánk látogató magyarországi és külföldi vendégeink számára. Mezőtúr Város Önkormányzata és a főszervező Mezőtúri Közművelődési és Sport KKN Kft. 2014. augusztus 6-9. között szervezi meg legnagyobb és legrangosabb rendezvényét az arTúr Fesztivált, ahol városunk különböző pontjain, több helyszín ad otthont a gazdag és színvonalas élőzenés, számos művészeti ágat bemutató programoknak. Ennek megkoronázásaként, augusztus 10-én kerül megrendezésre a XXIII. Túri Vásár, amely színes, vásári forgatagával, egész napos színpadi előadásokkal, vidám parkkal, gasztronómiai csodákkal, kiállításokkal, sportprogramokkal, egyéb érdekes kísérőprogramokkal és tűzijátékkal várja az érdeklődőket. Ezúton is nagyon köszönjük támogatóink önzetlen segítségét. Köszönet illeti mindazon intézmények, civil szervezetek, vállalkozások, magánszemélyek hozzájárulását is, akik rendezvényeik szervezésével emelik programsorozatunk színvonalát, továbbá munkájukkal segítik annak lebonyolítását.
A Túri Vásárral a nyári rendezvények még nem érnek véget! Augusztus 19-én az immáron hagyományként megrendezett varázslatos Lampionúsztatással, utcabállal és meglepetés programokkal várjuk Önt és kedves hozzátartozóit a Hortobágy- Berettyó partján. Augusztus 20-án a Szent István Napi ünnepség keretében Aratófelvonulás, illetve Országos Citera és Néptáncgála kerül megrendezésre, a Berettyó partján pedig a nagy sikernek örvendő, vízi sportokat népszerűsítő Vízparti Fieszta után, a sárkányhajó szerelmesei szállhatnak újra vízre. Programjainkról bővebben a Mezőtúr és Vidéke nyári számaiban, illetve a következő honlapokon tájékozódhat: www.mezotur.hu; www.turivasar.hu, www.mkskft.hu.

Rendezvényeinkre szeretettel hívjuk és várjuk Önt és kedves Családját és biztos vagyok benne, hogy meg fogja találni az  Ön számára legmegfelelőbb szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget!

 


Herczeg Zsolt

polgármester

A TÚRI VÁSÁRON MEGKÓSTOLHATJA A HUNGARIKUMOT - A KARCAGI BIRKAPÖRKÖLTET!

ÉRKEZNEK A KARCAGI BIRKAFŐZŐK!